Grlo - Dugotrajni bol

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
secoola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 20, 2013 6:44 pm

Grlo - Dugotrajni bol

Post od secoola »

Znam da je malo duze "pismo",ali vas preklinjem da ga procitate. Mucim se vec 2 i po meseca,doktori nista ne znaju,hvala unapred.

Naime imam par pitanja. Bol u grlu me ne prolazi vec mesec dana,tj prodje periodicno na dan-dva i vrati se opet. Boli me grlo,i jezik. Nekad se bol manifestuje u adamovoj jabucici par dana,pa on prodje,a nastavi da me boli grlo i jezik i dalje.
Ovako dugo sam imao eneterokoke u urinarnom traktu,i pio sam recimo 2-3 terapije amoksicilina i panklava ja mislim. Prilikom poslednje terapije panklava( ako se tacno secam leka ) pre 2 meseca,neki dan pre kraja terapije sam se razboleo,bolelo me malo grlo,zapusen nos,malaksalost. Potom sam par dana posle toga ( jer nisam bio u bg ) otisao kod doktora,vidno malaksao,sa blago povisenom temperaturom,zapusenim nosom i velikim bolom u grlu. Dobio sam opet panklav da pijem i odmah nakon zavrsene terapije,pocelo je opet da me boli grlo ali ne u tolikoj meri. Par dana sam trpeo,i onda sam se opet razboleo. Par dana me je bolelo grlo,pa su mi konstatovali da mi 8ica zagnojila desni i grlo i jezik se upalili od toga. Izvadio sam 8icu i pio sam amoksicilin 7 dana , da ne bi doslo do neke infekcije. Za vreme pijenja antibiotika,nisam osecao tegobe. Potom sam par dana posle pijenja amoksicilina otisao dao bris grla ( jer sam prethodno dobio uput ) i nalaz je bio uredan. Par dana posle toga,znaci posle pijenja amoksicilina nije proslo 10 dana,opet mi se pojavio bol u grlu,i dobio sam uput opet za vadjenje brisa ali niasm otisao,jer mi je doktorka savetovala samo da pojacam ishranu,jer sam puno antibiotika sto zbog genitalne upale , sto zbog grla pio poslednja 2 meseca.
Grlo me bolelo pre 3 dana,onda sam istrenirao jedan dan ( trcao sat i po vremena ) i sutradan sam bio kao nov;Dan posle toga,opet sam se probudio sa bolom u grlu i to je trajalo 2 dana,a od juce ujutru me opet proslo grlo i od veceras mi se vratio bol u "adamovoj jabucici"..kad gledam grlo ( izvadio sam krajnike kao mali ),kao da mi se iza nepca vide neke "nabubrele bubuljicice" ,njih par komada,kao da moze gnoj da se iscedi ili kao da se nesto nadulo. Jel to indikacija necega? Sta da radim? Jel bi ste mi preporucili da pijem neke antibiotike,jer sam dugo na njima? Cuo sam da uzrokuju neplodonost?
Inache nalaz urina mi je uredan,dok mi je krvna slika u svim parametrima dobra.
Infekcija urinarnog trakta mi nije prosla,samo cekam jos par dana jer sam mazao hloramfenikol,da odradim opet bris. U januaru sam se izlecio od streptokoke,i vratila mi se pre 2 meseca otrpilike,i nikako da se izlecim od nje. Ne znam jel to ima neke povezanosti,pa zato pitam.
Molim vas,vucaram se po doktorima vec 2 i po meseca,da mi pomognete.
salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

Re: Grlo - Dugotrajni bol

Post od salelegenda »

Druže moj dragi i ja već dva meseca imam probleme sa grlom,naime i je osećam kao neke bolove jezika kao da je otekao ponekad znaci ne stalno i osecam kao nekakvo podmuklo grebanje grla u predelu jabucice i malo ispod nje.Doktor orl mi je rekao da omam laringitis i dao mi da pijem baktrin i isao sam na inhalacije. Posle toga bilo je bolje dva dana i sad evo opet inace u augustu sam primio 24 injekcije i nista ne pomaze.Imaš li ti poviseno gvozdje u krvi i dali imas neku kuglicu sa prednje ili zadnje strane vrata???
kukavicamala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 08, 2014 12:34 pm

Re: Grlo - Dugotrajni bol

Post od kukavicamala »

Sale,

ako si i dalje na sajtu , molim te ostavi mi mail adresu da te knotaktiram.
Imam upravo ovo sto si pitao , I poviseno gvozdja i kuglicu .

Molim te javi se da vidim znas li nesto vise o ovome od mene, u strahu sam ...
Odgovori