Rana na prstu koja ne zarasta

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
JosephHeller
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 31, 2010 4:58 pm

Rana na prstu koja ne zarasta

Post od JosephHeller »

Postovani doktori,

Sviram bas gitaru vec 9 godina, i moram da vam se obratim ovako iz prostog razloga sto nisam dobio ni od jednog dermatologa konkretan odgovor. Poslednji sloj koze na jagodici srednjeg prsta na desnoj ruci ne zarasta. Vec 5 meseci se na tom mestu nalazi kruzna, nazovimo je oderotinom (naravno, sviranjem i metalnim zicama je iziritirana do maksimuma) i jako mi je tesko da nastavim da sviram (trzalica mi je dobra, ali nepovoljna opcija u vecoj meri). Koza je ocvrsnula na tom mestu, medjutim iznova i iznova se tu stvarao klasican kruzic napunjen tecnoscu, koji kad pukne ostavlja otvoreniju ranu koja je redovno zarastala. To vise nije slucaj, jer ta rana hoce da zaraste samo do ovog stadijuma, i poslednji stadijum zarastanja nije prisutan.

Molim vas, recite mi sta mi je ciniti, jer polako postajem ocajan i dovodim svoje dalje sviranje u pitanje zbog ovoga.

Hvala vam mnogo!
Odgovori