Bol u perineumu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Bol u perineumu
Od 2005.godine imam bolove u perineumu u predelu izmedju skrotuma i rektuma.Bolovi se javljaju na svaka 3-4 meseca i traju otprilike do mesec dana pa prestanu.Jos kod prvih simptoma sam se javio urologu i uradio sve analize:ultrazvuk-uredan,bris na trihomonas,mikoplazme i ureaplazme,pcr metoda iz urina za hlamidije-uredno.Svaki put kada bi se javili simptomi ja bih otisao kod lekara i uradio analize i uvek je sve bilo dobro.Inace mokrim normalno (mlaz,kolicina),nemam potrebu za nocnim mokrenjem.Simptomi se pojacavaju posle defekacije i ejakulacije.Urolog je sumnjao na prostatitis pa sam nekoliko puta pio antibiotike ali mi nisu pomogli.Zadnji put sam imao tegobe u avgustu 2009. i tada mi je urolog postavio dijagnozu LUTS (Lower Urinary Tract Symptoms),tegobe su kao i uvek prosle posle 20 dana.Pre 5 dana su opet poceli bolovi i neugodan osecaj-MOLIM VAS ZA MISLJENJE I POMOC!!!!!
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Bol u perineumu
To sto je urolog sumnjao, dali ti je radio jos neki pregled,,npr ultrazvuk prostate, probu po meares-stamey?
kod pojave bolova najbolje i najefikasnije je da koristi supozitorije Diklofena,,,one su savrsene za tu vrstu bola. Supozitorija je cepic koja se stavlja u cmar.
kod pojave bolova najbolje i najefikasnije je da koristi supozitorije Diklofena,,,one su savrsene za tu vrstu bola. Supozitorija je cepic koja se stavlja u cmar.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Doktor je dva puta radio EHO pregled prostate-sve je bilo uredno,ali nije radio TRUS metodu kao ni probu po meares-stamey.
Da li bi mogli da mi preporucite nekog dobrog urologa u Beogradu koji bi uradio sve potrebne analize i resio moj zdravstveni problem?
Zanima me da li postoje nezeljeni efekti prilikom koriscenja supozitorija diklofena i koliko cesto mogu da se koriste?UNAPRED ZAHVALAN!!!
Da li bi mogli da mi preporucite nekog dobrog urologa u Beogradu koji bi uradio sve potrebne analize i resio moj zdravstveni problem?
Zanima me da li postoje nezeljeni efekti prilikom koriscenja supozitorija diklofena i koliko cesto mogu da se koriste?UNAPRED ZAHVALAN!!!
Mislim da mogu da pomognem u dijagnozi tvog problema, da znas da ja nisam lekar ovo je moje skromno misljenje ali posto se i ja patim sa istim problemom i posle svih mogucih analiza i pregleda od strane raznih urologa i proktorologa a nista nisu otkrili, morao sam sam da pokusam da nadjem odgovor na moj problem.
Od Bozica ove 2010. i ja osecam konstantan pritisak,bol i zarenje u oblasti perineuma. u pocetku sam mislio da je u pitanju rektum, zato sto pri defekaciji se stanje pogorsava. Isao sam kod proktorologa sumnjajuci na hemoroide, on je (posle izuzetno neprijatnog pregleda) zakljucio da su hemoroidi neznatni i da nije to u pitanju vec upala rektuma proktitis. Dao mi je mast i supoz. faktu bez antibiotika nadajuci se da ce da mi bude bolje. Medjutim posle 2 dana od pocetka terapije, stanje se pogorsalo osecaj je toliko bio nelagodan i bolan da sam imao utisak kao da mi je nesto u rektumu tj. konstantan osecaj za praznjenjem i ako niceg nije bilo. Opet sam otisao kod njega i on mi kaze da se je upala smirila i da je najverovatnije prostata. Odlazim kod urologa i posle ultrazvuka i pregleda on zakljucuje da je verovatno upala prostate i ako je sve ok. Nemam problema sa mokrenjem a i sa erekcijom ali sam primetio da cim imam erekciju simptomi u oblasti perineuma i rektuma se pogorsavaju. Uzeo mi je bris iz anusa i dao sam mokracu na sve analize i sutra cekam rezultate. Mogu da se kladim da ce sve biti u redu jer sam u medjuvremenu dosao do zakljucka u cemu je problem uz pomoc interneta.
Izgleda da imam upalu ili ukljestenje pudendal ili perineal nerva koji se nalaze u toj oblasti. Bolest nije toliko cesta ali simptomi su bas ti koje smo spomenuli. Bol, pecenje, utrnulost, nelagodan osecaj u perineumu i stalan osecaj za defekaciju kao i da se nesto nalazi u rektumu. Nastaje kod ljudi koji stalno sede, voze biciklu kod ljudi sa hronicnom opstipacijom ili jednopstavno usled nekog naglog pokreta. Pudendal nerv se ukljesti izmedju dva ligamenta koja se tu nalaze ili se usled upale blokira. Cesto moze da izazove i nemogucnost erekcije, defekacije i uriniranja ili gubljenje osecaja za to. Izgleda da kod nas nije toliko strasno ali je ipak nelagodno. Mnogo se tesko dijagnostikuje cak i na zapadu a ovi nasi garantovano nisu culi uopste za to. Eliminacijom upale prostate i rektuma i anamnezom pacijenta se daje dijagnoza za upalu pudendal nerva. Ne moze se dijag. cak ni MRI(magn. rezonancom) jer su ti nervi i suvise mali. Izgleda da moze CT skenerom ali indirektno. Lecenje se uglavnom svodi na analgetike neke kortikosteroide, fizikalnom terapijom, blokiranjem nerva botoksom i operacijom.
Nadam se da sam ti puno pomogao, izvini na dugom odgovoru ali vidim da se 5 godina bakces sa tim, ja imam problem 20-ak dana i uzasno se osecam. Potrazi malo na netu pudendal nerve symptoms and threatment i videces da je najverovatnije to ali jadni smo mi u ovoj nasoj zemlji kad vecina doktora za to nije ni cula a kamoli da leci od toga(cast izuzecima ako ih ima). Pozdrav i sto pre da ozdravimo
Od Bozica ove 2010. i ja osecam konstantan pritisak,bol i zarenje u oblasti perineuma. u pocetku sam mislio da je u pitanju rektum, zato sto pri defekaciji se stanje pogorsava. Isao sam kod proktorologa sumnjajuci na hemoroide, on je (posle izuzetno neprijatnog pregleda) zakljucio da su hemoroidi neznatni i da nije to u pitanju vec upala rektuma proktitis. Dao mi je mast i supoz. faktu bez antibiotika nadajuci se da ce da mi bude bolje. Medjutim posle 2 dana od pocetka terapije, stanje se pogorsalo osecaj je toliko bio nelagodan i bolan da sam imao utisak kao da mi je nesto u rektumu tj. konstantan osecaj za praznjenjem i ako niceg nije bilo. Opet sam otisao kod njega i on mi kaze da se je upala smirila i da je najverovatnije prostata. Odlazim kod urologa i posle ultrazvuka i pregleda on zakljucuje da je verovatno upala prostate i ako je sve ok. Nemam problema sa mokrenjem a i sa erekcijom ali sam primetio da cim imam erekciju simptomi u oblasti perineuma i rektuma se pogorsavaju. Uzeo mi je bris iz anusa i dao sam mokracu na sve analize i sutra cekam rezultate. Mogu da se kladim da ce sve biti u redu jer sam u medjuvremenu dosao do zakljucka u cemu je problem uz pomoc interneta.
Izgleda da imam upalu ili ukljestenje pudendal ili perineal nerva koji se nalaze u toj oblasti. Bolest nije toliko cesta ali simptomi su bas ti koje smo spomenuli. Bol, pecenje, utrnulost, nelagodan osecaj u perineumu i stalan osecaj za defekaciju kao i da se nesto nalazi u rektumu. Nastaje kod ljudi koji stalno sede, voze biciklu kod ljudi sa hronicnom opstipacijom ili jednopstavno usled nekog naglog pokreta. Pudendal nerv se ukljesti izmedju dva ligamenta koja se tu nalaze ili se usled upale blokira. Cesto moze da izazove i nemogucnost erekcije, defekacije i uriniranja ili gubljenje osecaja za to. Izgleda da kod nas nije toliko strasno ali je ipak nelagodno. Mnogo se tesko dijagnostikuje cak i na zapadu a ovi nasi garantovano nisu culi uopste za to. Eliminacijom upale prostate i rektuma i anamnezom pacijenta se daje dijagnoza za upalu pudendal nerva. Ne moze se dijag. cak ni MRI(magn. rezonancom) jer su ti nervi i suvise mali. Izgleda da moze CT skenerom ali indirektno. Lecenje se uglavnom svodi na analgetike neke kortikosteroide, fizikalnom terapijom, blokiranjem nerva botoksom i operacijom.
Nadam se da sam ti puno pomogao, izvini na dugom odgovoru ali vidim da se 5 godina bakces sa tim, ja imam problem 20-ak dana i uzasno se osecam. Potrazi malo na netu pudendal nerve symptoms and threatment i videces da je najverovatnije to ali jadni smo mi u ovoj nasoj zemlji kad vecina doktora za to nije ni cula a kamoli da leci od toga(cast izuzecima ako ih ima). Pozdrav i sto pre da ozdravimo
I ja to imam, samo sto mene ne boli, nego samo osecaj utnulosti, ali samo leva strana perineuma, levi testis, leva strana zadnjice, pa ide do levog lista na nozi... inace dugo sedim ispred kompjutera...pozdrav...
Drago mi je da sam nasao nekog ko ima slicnih problema jer sam mislio da ludim jer nikoga nisam ubedio da imam tegobe , moji roditelji misle da sam hipohondar...Sve je pocelo pre 3-4 meseca kada sam osecao nelagodan bol tj kao da sam nosio mnogo tesne gace . Nelagodnost je bila na strani levog testisa kao i u butini , odma sam otisao u hitnu jer sam se uplasio , tamo su mi rekli da nije nista i da uzimam vitamin B i procice. to sam i krenuo ali nije prestao bol . otisao sam na infektivno i objasnio tegobe . Mislili su da imam pesak nakon sto su mi gledali krvnu sliku i rezultate mokrace i poslali me na ultrazvuk . Hvala Bogu , sve je bilo u redu i yamolio sam ga da mi pregleda prostatu koja je takodje bila uredna.poslali su me na Urologiju gde mi je doktor pregledao testise i zakljucio je da imam epydidimitis ( zapaljenje zlezde koja luci spermatozoide ). Radio sam i bris uretre na chlamidiju i ureaplazmu i bio je negativan tako da je iskljucena polna bolest . na kraju sam privatno otisao na Ultrazvuk testisa koji je takodje bio OK , doktor me je tamo savetovao da je stres mnogo uticao kao i razni problemi koji su me emotivno rasturili i da je moj problem ''u glavi" . sada je bol samo u predelu perineuma i veoma je osetljiv na dodir , osecam stalan pritisak najvise pred spavanje i kad sedim ( sto radim dosta dugo) . savetovao me je da odem kod neurologa ako se bol nastavi, sto cu i uraditi uskoro. Gledajuci slicne probleme na netu uvideo sam da je mozda u pitanju pudendal nerv i sve vise mislim da je to problem mojih tegoba jer stvarno preterano setim i mislim da je to uticalo. Da li je neko otisao malo dalje i saznao kakve su vezbe potrebne i kakva je terapija potrebna da se izlecim ??? Hvala.
moguce da je i usled predugog sedenja...vazno je nositi udoban ves, udobne pantalone, izbegavati dugo sedenje, vise fizickih aktivnosti...videces vec sta ce i neurolog reci...
Da li postoji neki doktor U Novom Sadu ili Srbiji koji se bavi pudendalnom neuralgijom,pošto sumnjam da je imam