Povreda skočnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
diorissimo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 10:59 pm

Povreda skočnog zgloba

Post od diorissimo »

Treba mi pomoć! već mjesec dana muku mučim sa povredjenim skočnim zglobom (izvrtanje noge prilikom hoda).povreda mi se desila u inostranstvu a tamo,i pored zdravstvenog osiguranja,ti samo snime nogu (nisu napisali nikakvu dijagnozu) ,kazu ti da kupis elasticni zavoj i da mirujes .Ok,mirovala sam 10-ak dana a onda sam zbog obaveza morala da se krecem i pored jakih bolova.Ligamente sam snimila,ok su,jedino postoji mali hematom u donjem dijelu stopala.Da li on moze biti uzrocnik bolova i otezanog hoda i nakon mjesec ili je mozda nesto drugo u pitanju?Evo snimka povredjenog zgloba,ako moze neko da mi kaze da li je ok?
Slika
Slika
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Re: Povreda skočnog zgloba

Post od RehabFizio »

diorissimo,

Ukoliko nema kidanja ili rascepa ligamenata ili preloma i naprsnuća kostiju u skočnom zglobu, terapija je mirovanje 7 dana, masaža ledom u prva tri dana i obavijanje elastičnim zavojem. Nekad se dešava da povremeni bol i otok ostaju mesecima nakon povrede. Razlog leži u dislokaciji jedne kosti koja ulazi u sastav skočnog zgloba. Nije ništa opasno ali može da stvara probleme tipa: nestabilnost u skočnom zglobu, bolovi i otok. Takođe dislokacija se ne vidi na snimcima što je i često slučaj sa problemima mišićno koštanog sistema. Dobra vest je da se manuelnom terapijom koja se primenjuje u hiropraktici, vaš problem može bezbolno jednostavno rešiti.
Više informacija možete naći na:
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
diorissimo
Novi član
Novi član

Post od diorissimo »

Ipak su u pitanju bili ligamenti.Nakon tri meseca od povrede i dalje imam bolove a uvece i otok koji su pogotovo pojacani ako se krecem bez elasticnog zavoja.Isla sam na fizikalne terapije,omogucile su mi lakse hodanje i vracanje u prvobitno stanje opustenih misica noge.Posto sam aktivna u sportu (rekreativac),zanima me kad cu moci da pocnem sa treninzima?Ova povreda me totalno "umrtvila",igubila sam misicnu masu i ludim od ovakvog stanja. :cry:
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Post od RehabFizio »

@diorissimo

Sve zavisi od slučaja do slučaja. Viđao sam profesionalne sportiste kako propuštaju dobar deo sezone upravo posle povrede skočnog zgloba. Moguće je čak i da bol nestane pa da se pojavi pri promeni temperature i vlažnosti vazduha; a tu je i uvek prisutan problem nestabilnosti zgloba. Iz mog iskustva, a i po tvrdnjama američkih osteopata, dok se ne "podese" određene kosti u stopalu i ne izbalansiraju ligamenti u okolini skočnog zgloba malo je verovatno da će se stanje popraviti. Savet vama je da funkcionišete normalno do granice bola, a i da obavite manuelnu terapiju.

Srdačan pozdrav!
diorissimo
Novi član
Novi član

Post od diorissimo »

Hvala puno na odgovorima! Pozdrav !
Odgovori