Ujutru kada ustanem imam prilicno jak bol u zadnjem delu butnog misica desne noge (kao da se misic grci) a bol se proteze spoljasnjom stranom noge do prstiju.
Na jastucicima iza prstiju kao da imam neki ulozak dok hodam.
Posle duzeg hodanja i kretanja,istezanja bol kao da se izgubi ali ako sednem bol se ponovo javlja narocito kod duzeg sedenja ili voznje.
Ko ima slicne probleme ili resenje problema molim da mi se javi.
Inace imam 48g 84kg 174cm i povremeno probleme sa donjim delom kicme.
Pozdrav.
Bol u butnom misicu
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Bol u butnom misicu
Svi problemi su verovatno posledica problema sa lumbalnom kichmom, a za dijagnozu i dalje terapije i vezbe morate da se obratite fizijatru i fizikalnim terapeutima!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Imam slične probleme. Naime pri istim radnjama me boli desna stražnjica gore i skroz donja leđa također desno. Pola godine već, bez popravka. Fizikalna terapija nije pomogla.
Radiološki nalaz: Na standardnim snimkama L-S dijela kralježnice vidi se jače izražena desnostrana skolioza, izravnana fiziološka lordoza, prikazani kralješci primjerenog su oblika i mineralnog sadržaja, a i.v. prsotr L5-S1 je sužen. Ostali i.v. prostori su suženi na strani konkaviteta.
Da napomenem da je skolioza izražena značajno poviše bolnog područja.
Radiološki nalaz: Na standardnim snimkama L-S dijela kralježnice vidi se jače izražena desnostrana skolioza, izravnana fiziološka lordoza, prikazani kralješci primjerenog su oblika i mineralnog sadržaja, a i.v. prsotr L5-S1 je sužen. Ostali i.v. prostori su suženi na strani konkaviteta.
Da napomenem da je skolioza izražena značajno poviše bolnog područja.
- tamaraft
- Stalni član
Onda ochigledno niste imali dobre terapije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
U redu. Moguće. Ali niko mi dosada nije postavio točnu dijagnozu. Da li vi sumnjate na što, i da li je šta vidljivo u nalazu rtg-a moglo ovo uzrokovati.
- tamaraft
- Stalni član
Da, i skolioza i suzen prostor i izbrisana lumbalna fizioloshka krivina! Sve doprinosi tegobama koje imate.
Pozdrav. Imam jedan problem, a bez dijagnoze. Naime, vec nekoliko dana imam bol u levom butnom misicu, koje se premesta i ne mogu ga tacno opisati. Vise je tup i nije preterano jak, cak bih ga nazvala slabim ali je prisutan. Od njega mi butina bude nekako 'kilava' da se tako izrazim. Desavalo mi se da imam takav slican bol i u obe noge ali sad je prilicno konstantan, i uvece je jaci. Retko osetim preko dana.
Jedna stvar koja je mozda relevantna je da sam se operisala krajem oktobra, pa dosta mirujem (ali sam pokretna, nisam u krevetu, samo vise sedim). Medjutim taj bol se javio mnogo pre operacije, i ne secam se vise kada.
Imam 21 godinu. Zna li neko sta bi moglo da bude i ima li razloga za brigu i posetu lekaru? Hvala unapred.
Jedna stvar koja je mozda relevantna je da sam se operisala krajem oktobra, pa dosta mirujem (ali sam pokretna, nisam u krevetu, samo vise sedim). Medjutim taj bol se javio mnogo pre operacije, i ne secam se vise kada.
Imam 21 godinu. Zna li neko sta bi moglo da bude i ima li razloga za brigu i posetu lekaru? Hvala unapred.
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
R2Ditta,
Ovako napamet nisam siguran da bi Vam neko mogao reći u čemu je problem s obzirom da niste ni naveli koju ste operaciju imali. Vrlo lako bi moglo da se radi o pritisku na nerve donjeg dela leđa od strane pršljenova. To može biti uzrokovano različitim uzrocima, a jedan od njih je i neaktivnost tj slabost mišića leđa. Kao što sam i rekao, sve ovo je napamet, i ništa Vas ne košta da odete kod svog lekara koji najbolje poznaje Vaše zdravstveno stanje. Poslušajte šta će Vam lekar reći, primite terapiju i tek onda ponovo svratite na forum sa novim informacijama.
Srdačan pozdrav!
Ovako napamet nisam siguran da bi Vam neko mogao reći u čemu je problem s obzirom da niste ni naveli koju ste operaciju imali. Vrlo lako bi moglo da se radi o pritisku na nerve donjeg dela leđa od strane pršljenova. To može biti uzrokovano različitim uzrocima, a jedan od njih je i neaktivnost tj slabost mišića leđa. Kao što sam i rekao, sve ovo je napamet, i ništa Vas ne košta da odete kod svog lekara koji najbolje poznaje Vaše zdravstveno stanje. Poslušajte šta će Vam lekar reći, primite terapiju i tek onda ponovo svratite na forum sa novim informacijama.
Srdačan pozdrav!
Hvala Vam svakako na odgovoru. Operacija je bila ruptura ciste zutog tela na krvnom sudu, i otklanjanje neuroendokrinog tumora slepog creva. Istina je da sam se ulenjila, i prilicno dosta sedim. Mada sam slicne bolove imala i pre kada sam bila aktivnija.
Ako budem otisla. javicu jos detalja.
Pozdrav.
Ako budem otisla. javicu jos detalja.
Pozdrav.