"Bubuljice" na jeziku

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gomatami
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:48 pm

"Bubuljice" na jeziku

Post od gomatami »

Naslov teme vec postoji na Forumu, ali odgovor koji bi mi znacio nisam uspeo da pronadjem.

Radi se o tome da unazad dva - tri dana, pri samom vrhu jezika imam nesto nalik maleckoj bubuljici. U stvari, izgleda kao upaljena (crveni se) papila (mislim da sam pogodio izraz).

Problem je u tome sto me nervira svakodnevno struganje hrane i zuba o tu tackicu koja tom prilikom bolucka, kao kada se ujedem za jezik.

Interesuje me sta bi to moglo da bude (ako je nesto) i cime bih mogao da ispiram usnu duplju, ne i li to proslo?

Hvala!

:roll:
dr.Biljana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za GOMATAMIJA: bubuljice na jeziku.

Post od dr.Biljana »

Radi se o takozvanoj afti(dg:Stomatitis aphtosa), javlja se kod imunoloskog, pada ,a provokacija je ujed za jezik, unosenje neopranog voca ili povrca,zeludacne tegobe i refluks(povracaj) zeludacne kiseline u jednjak i grkljan, stres i hronicni zamor.lecenje se sastoji u uzimanju odredjenih lekova, Tantum Verde spray, ,,aplikuje se na mesta afti, Lysobact koji se koristi kao oribleta(tablete za sisanje), 4x dnevno,Daktanol gel 2xdnevno,uzima se kasasta,mlaka hrana,dosta vitamina posebno Beviplex 2x1 drag. i nema unosenja sveze hrane. :P
Lusija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 28, 2011 10:40 pm

Re: "Bubuljice" na jeziku

Post od Lusija »

ja imam vise bubuljica na jeziku(blizu krajnika,crvene boje) mislim da ih ima tri sa jedne i tri sa druge strane jezika, mene to ne boli,i imam ih godinama, medjutim , verujte sve sto pojedem lepi mi se za jezik, vec sam ovu temu potegnula, iako cistim jezik iako redovno perem usta i ispiram ja i dalje imam taj problem lepljenja hrane za jezik i zadaha, cak sam vadila bris jezika nemam nikakvu kandidu ili ostale bakterije.... jel mozete da mi odgovorite??
Fuzzy_Logic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 09, 2013 4:54 pm

Post od Fuzzy_Logic »

Evo ovako imam i ja jedan problem ..

Pre 2 dana su mi se pojavile neke bubuljice po jeziku,i to bas taj deo jezika sto ulazi u grlo ... i sada me zanima posto se secam da sam jeo ne oprano voce.. da li je to mozda do toga .. ili imam neki poremecaj .. hvala unapred..

Ps: te bobulji su mi izderale nepca i pritom me bole kada ih vucem kroz nepca..
gokhanini
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 15, 2013 8:04 pm

Post od gokhanini »

Ja imam isto taj problem,samo sto to kod mene traje vec cetiri dana,bele i crvene male bubuljice na spoljasnoj strani jezika,pijem trenutno gvozdje,posto sam anemicna,e sad htela bih neki savet da mi date i da kazete ako znate sta je u pitanju,unapred hvala :)
Odgovori