simptomi spondiloze vrata

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
jelllena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 1:39 pm

simptomi spondiloze vrata

Post od jelllena »

Da li neko moze da mi napise simptome spondiloze vrata?Moji simptomi su zujanje u usima,vrtoglavica,zamucenost u glavi, napetost u vratu i ramenima,trnjenje ruku,preznajanje,mucnina...da li je to to.Moze li posle duzeg vremena ove bolesti da usledi psihicki poremecaj kao sto je strah.Kako da se lecim?
jelllena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 1:39 pm

pom

Post od jelllena »

Molim vas pomozite ljudi,ima li vas gde.Unapred zahvalna. :(
fizio/osteo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od fizio/osteo »

preznajanje i mucnina nisu bas tipicni simptomi, i vrlo sumnjivo stoje uz ove druge simptome. jednostavnim , pocetnim, rutinskim pregledom kod lekara opste prakse treba da se pocne sa diferencijalnom dijagnostikom simptoma koji te muce. javi se lekaru opste prakse i za pocetak jednim rentgen snimkom uz ev. neurolsoki pregled moze da se ustanovi uzrok tvojih tegoba.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

vrtoglavica

Post od heonaty »

i ja bi vam preporucila da odete kod neurologa i orl lekara najbolje u Pasterovu kod Dr.Babica on je neurootolog ili tako vec nesto ,vazno je da je strucnjak za svoju oblast i da dijagnostikom otkruje uzroke vrtoglavicve koji nisu uvek posleddica spondiloze a kako i sami kazete praceni su mucninom i zujanjem pa meni to lici na ono kroz sta ja prolazim a za to sam morala da prdjem pregled neurologa i orl lekara i tek sad znam da nije u pitanju samo spondiloza ili kokostavanje vec Menierov sindrom i tinitis uostalom otidjite nista vas nekosta mozda je to samo spondiloza mozda ,pa vi tako reagujete a mozda je i nesto vezano za centar za ravnotezu ,pa sad probajte nista neboli samo trazi malo truda i vremena pozdrav
kikirezi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 13, 2013 4:05 pm

Re: simptomi spondiloze vrata

Post od kikirezi »

jelllena napisao:Da li neko moze da mi napise simptome spondiloze vrata?Moji simptomi su zujanje u usima,vrtoglavica,zamucenost u glavi, napetost u vratu i ramenima,trnjenje ruku,preznajanje,mucnina...da li je to to.Moze li posle duzeg vremena ove bolesti da usledi psihicki poremecaj kao sto je strah.Kako da se lecim?
Zujanje u usima moze biti posledica sedativa ili anti depresiva(ako primite), ili moze da bude pogresan signal mozga koji je tipican kod poremecaja anksioznosti.

Idi citajte www.anksioznost.net/simptomi

Mada ovo je samo tema diskosija i poremena misljenja, svakako se obratite doktora. Simptomi neke bolesti ne moraju da budu isti jer svi smo zacinjeni od razlicitog materijala...

Ne ostavite sebe na brigu
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Re: simptomi spondiloze vrata

Post od RehabFizio »

Jellena,

Sve nabrojano mogu biti simptomi spondiloze vratne kičme. Kao posledica ovih iritirajućih tegoba, naročito ako traju duže vreme , dolazi do anksioznosti odnosno straha. Međutim oni mogu da budu i posledica anksioznosti. U svakom slučaju trebate da posetite neurologa i da obavite magnetnu rezonancu. Ukoliko je u pitanju samo spondiloza vratne kičme ili cervikalni sindrom, vaše tegobe se mogu veoma uspešno tretirati manuelnom terapijom koja se primenjuje u hiropraktici.

Više informacija možete naći na blogu:
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com/
Odgovori