Pozdrav svima i molim vas za pomoc
Proletos ove godine osetio sam neko peckanje izmedju lopatica,posle par dana krenem da uradim neki sklek i osetim bol izmedju lopatica koji se proteze i u grudni kos. Bol koji sam osetio je trenutni i kratkotrajan. Peckanje bi pocinjalo kada bih zauzeo stav koji vecina nas koristi kada gleda u monitor tj pogrbljen.Javio sam se lekaru opste prakse koji me je upitio na analize krvi i mokrace koje su bile ok . Uradio sam i Rtg pluca koji je takodje bio uredan. Posle toga sam otisao ortopedu koji mi je postavio dijagnozu dorslagia i uputio me na fizikalne terapije koje mi nisu pomogle nesto ( 20 terapija ). Kada je pocela da mi trni i da me bole 2 prsta na ruci (mali i domali ) otisao sam privatno da uradim MR. Nalaz je sledeci :
Vidi se laka destrokovneksna kifoskiloza.
Prikazana prsljenska tela su ocivanih visinskih promera,urednih IS masne kostane srzi.U desnoj polovini korpusa TH5 vidi se manji hemangion kao uzgredan nalaz. Vidi se dehidratacija IV diska TH5/TH6 bez prateceg prolapsa. Ostali invertbralni diskusi su uredne MR morfologije,bez znakova za postojanje dorzalnih ekstenzija.
Inrtaduralno o intraforminalno ne vidi se postojanje spaciokompresivnog procesa. Medula je uredne sirine i bez zona patoloske alteracije IS.
Zakljucak : Osim lakse dekstrokonveksne skolioze i diskopatije th5/th6 druge patoloske promene se ne vide.
Koje jos analize bih mogao da uradim sobzirom da mi nista bolje nije cak mislim da mi se bol i intezivirao u predelu grudi. ( bole samo na pokret i kada pritisnem grudnu kost)
Od analiza sam radio jos CRP koji je 0 i febrinogen koji je 1.8
Kada lezim i spavam ne boli me nista cim ustanem osetim misice duz ledja kako zatezu,lopatica desna nekad pecka... Dodajem da sam fizicki bio totalno neaktivan 6-7 god i da sam uglavnom igrao pc i gledao tv... Sada radim vezbe, trcim svako jutro po 5 km i krenuo sam pomalo u teretanu.Visok sam 180 i tezak 93 kg. Milos 1984god .. Hvala
Pomoc Diskopatija
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Pomoc Diskopatija
Jel moguce da nikog nema da odogovori ;(
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: Pomoc Diskopatija
Miloše,
Na osnovu svih analiza koje ste naveli i na osnovu opisa radiologa pretpostavljam, sve ukazuje na dislokaciju rebara i/ili grudne kosti. Ovakva lezija se ne može videti na snimcima i upravo se ispoljava bolovima u predelu grudne kosti i između lopatica (mesta gde se rebra pripajaju). Senzacije duž ruke i u prstima posledica su dislokacije poslednjeg vratnog pršljena u odnosu na prvi leđni. Svi ovi simptomi uobičajeni su za mlađe ljude koji su neaktivni, ili su bili duže vremena. Stanje nije alarmantno i može se uspešno rešiti manuelnom terapijom kakva se primanjuje u hiropraktici.
Više informacija možete naći na blogu:
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com/
Nadam se da sam pomogao....
Na osnovu svih analiza koje ste naveli i na osnovu opisa radiologa pretpostavljam, sve ukazuje na dislokaciju rebara i/ili grudne kosti. Ovakva lezija se ne može videti na snimcima i upravo se ispoljava bolovima u predelu grudne kosti i između lopatica (mesta gde se rebra pripajaju). Senzacije duž ruke i u prstima posledica su dislokacije poslednjeg vratnog pršljena u odnosu na prvi leđni. Svi ovi simptomi uobičajeni su za mlađe ljude koji su neaktivni, ili su bili duže vremena. Stanje nije alarmantno i može se uspešno rešiti manuelnom terapijom kakva se primanjuje u hiropraktici.
Više informacija možete naći na blogu:
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com/
Nadam se da sam pomogao....