Nagli prestanak masturbacije?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
frenkie92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 14, 2013 10:35 am

Nagli prestanak masturbacije?

Post od frenkie92 »

Pozdrav svima,ne znam da li smijesno il sta al reko da pitam,da li neko zna ima li neke posljedice nagli prestanak masturbacije,posto masturbirao sam prije puno casce u zadnje vrijeme slabije,ali sam odlucio bar mjesec,dva ili vise da to ne radim,mislim koliko uspijem izdrzati,pa me zanima da li ce to mozda imati neke poslljedice,sta znam tipa upala testisa il tako nesto,jer evo ne masturbiram vec 2-3 sedmice i vec osjetim da su mi testisi porasli,a volio bih sto duze da to ne radim,jer vec imam dovoljno godina da to prestanem takoreci,a i lice ce mi biti cistije,pa bi volio ako ima neki strucnjak na forumu,doktor ili tako nesto,da napise jel smeta sta i tako :) Hvala unaprijed na odgovoru
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Nagli prestanak masturbacije?

Post od Dr011 »

ne treba naravno preterivati u tome i to raditi vise nego sto treba, ali ne treba ni potpunu prekinuti sa tim, dobro je povreno isprazniti kanale, ne valja ni predugo abstinirati...i nemaju tu godine nikakve veze, kad covek ima redovne seksualne odnose onda to proredi ili prekine, kad nema odnosa sasvim je prirodno da to radi...ali naravno ne sad non-stop, u svemu treba naci pravu meru... :)
rzrzr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 11:16 pm

Re: Nagli prestanak masturbacije?

Post od rzrzr »

Iz mog iskustva, mogu ti reći da će ti to veoma smanjiti libido, ako tako naglo prestaneš. Bukvalno do nivoa da ti se čak može poremeti erektilna funkcija. Ni u čemu ne valja ići u ekstreme. Smanjuj postepeno, ako ti je to cilj, ali nikako ne bih savetovao da naglo prestaneš.
Odgovori