Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Zdravo ljudi. Imam 21 godna i imam kifoskoliozu i ispupčenje grudnog koša. Završio sam osnovnu i srednju muzičku školu i sada idem na muzički fakultet. U toku mojeg školovanja sam puno sedeo i još puno sedim zbog fakultetskih obaveza. Pošto idem na muzički fakultet, 90% aktivnosti mi se svode na sedenje. Zbog nedovoljne fizičke aktivnosti me boli kičma. Moja kičma izgleda kao od ovog dečaka:
Ukoliko neko znam molim da mi kaže sta da može da mi se desi u budućnosti, na primer da dođe do preloma kičme i drugo. Moju babu jako boli kičma. Rekla mi je da njoj udari u noge i da ne može da hoda. Molim Vas da me pogrešno ne shvatite to šta sam napisao u predhodnoj rečenici zato što se ne znam medicinsku terminologiju. Kada sam to čuo uplašio sam se i pomislio šta može da mi se desi. Ukoliko znate molim Vas da mi kažete zato što mi nije svejedno. Shvatio sam da ukoliko ne budem zdrav, da onda neću moći da obavljam aktivnosti. Ne želim da mi se dese strašne stvari.
kifoza i kifoskolioza ne mogu izazvati nikakve prelome ali ako se zapusti i ne leci moze da izazove razna bolna stanja u kicmi i ekstrmitetima,izbegavajte sedenje,istezite se svaki dan jako i spavajte na ledjima na podu ili dasci da bi se sprecilo dalje napredovanje kifo skolioze. http://www.kifoza.rs/index.html ovde mozete procitati nesto vise o vasem problemu i kako se leci i nemojte da brinete puno nego na vezbanje.pozdrav