Opadanje kose - razlog stres

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Zaključana tema
PedjaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 11:02 pm

Opadanje kose - razlog stres

Post od PedjaBG »

Pozdrav svima

Imam 23 godine i nedavno sam primetio da mi je opala/opada kosa na zaliscima, sto pocinje da mi jako smeta. Pri tome je najizrazeniji zalizak sa leve strane, dok sa desne i nije tolko izrazen.
Zadnjih godina sam bio pod velikim stresom (lose zdravlje, sekiracije na poslovnom planu...) i prilicno sam siguran da je to razlog opadanja kose. Medjutim sada su stvari krenule na bolje. A od moje rodbine, jedino je kevin cale bio procelav.

Interesuje me da li ima sanse da mi se opala kosa povrati, posto je razlog opadanja stres?

I sta mi vi preporucjete?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Pedja,

Mozda ovde nadjes odgovor.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... se&start=0
PedjaBG
Novi član
Novi član

Post od PedjaBG »

Procitao sam i tu temu ali nisam nasao nista o opadanju kose gde je razlog stres.
IT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:34 am

Post od IT »

PedjaBG napisao:Procitao sam i tu temu ali nisam nasao nista o opadanju kose gde je razlog stres.
Da je razlog tvog opadanja kose stres, kosa bi ti se ravnomerno proredila a ne samo na zaliscima. Vecina ljudi koja se suoci sa ovim problemom zeli da veruje da je u pitanju stres ali nazalost u 99% slucajeva je gentska alopecia.
posejdon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 19, 2006 6:57 pm

Post od posejdon »

cula sam da su dobri Florenovi tretmani ,ako se ne varam
PedjaBG
Novi član
Novi član

Post od PedjaBG »

Primetio sam da mi se koza ljusti i puca u korenovima noktiju na rukama. Negde sam procitao da ovo moze da ima veze sa opadanjem kose.

Da li mi moze neko reci zasto?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja sam cula da treba da se uzima komplex B vitamina! :wink:
Zaključana tema