rizik ili ne?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
masja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 12:21 am

rizik ili ne?

Post od masja »

Da li se moze preko koze preneti hiv? npr.ako se golim prstom predje preko rane na kozi,ili genitalija?
NNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 15, 2013 3:19 pm

Re: rizik ili ne?

Post od NNS »

Potrebna je veza krv -krv sto znači da i ti i ta osoba treba da imate ranicu koja krvari. ..eventualno moze i ako ejakulaciona tecnost osobe koja je zarazena dospe u tvoj krvotok ali i za to je potrebno da ti imas otvorenu ranu kako bi to uslo u krvotok. .mislim za to nije potrebna velika rana ali mislim da su ti sanse nikakve za to. .a osim toga hiv na vazduhu zivi vrlo kratko. .i treba da se poklopi da je ta druga osoba hiv +..mislim da nemas razloga za brigu ali ako zelis da se resis sumlje testiraj se ali sacekaj da bi test bio validan tri meseca cisto da vidis da nije nista ...jel ja znam po sebi nisam se smirila dok nisam uradila test i sada cekam i sest meseci da prodje da se testiram...nadam se da ti je ovo bar malo pomoglo. .pozdrav
Odgovori