Urinarna infekcija ili

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
miona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 19, 2006 1:08 pm

Urinarna infekcija ili

Post od miona »

Vec 4-5 dana imam problem sa mokracnom besikom i uriniranjem. naime, pocelo je tako sto sam prvih dana urinirala tokom drugog dela dana bar 20 puta po par kapi. Nema peckanja, samo neka neprijatnost i osecaj bola pri kraju mokracne cevi gde izlazi mokraca. Cudno mi je bilo sto tokom celog dana nemam nikakvih problema, vec se prpoblemi javljaju u popodnevnim casovima. Pila sam za to vreme svaki dan uvin caj po dve solje dnevno, a pred spavanje caj od persuna koji mi je pomagao da u jutarnji mcasovima nemam tegobe. Kolik odana moze da se pije uva bez poauze i posle koliko mogiu ponovo da pocnem da pijem.Bole me krsta i donji stomak,mada ovih dana treba da dobijem menzis. Trenutno sam daleko od grada i ne mog uda obavim pretrage pa mi je to dodatno tesko.
Bila sam jutros kod dr i ona mi je prepisala Uricin, ali on ima onaj cveni trougao, a meni lekovi tog tipa izazivaju neurosloske probleme koji se manifestuju dezorjentisanoscu, letargijom, mamurlukom. Uzela sam baktrim malo pre, ali i dalje ne znam sta da pijem od ta dva leka. Dodatno se dvoumim jer sam na netu nasla iskustva ljudi koj ise zale da su posle primene lekova iz grupoe kojoj pripada i Uricin (fluorohinoloni) imali probleme sa kostima i da su se osecali otrovano. Ne znam sta da radim?!
Da li neko ima slicne simptome? Da li ste i kako je na vas uticao lek Uricin i kakav je on u odnosu na Baktrim?
Hvala vam.
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Re: Urinarna infekcija ili

Post od aa aca »

Лако је могуће да имаш песка у бубрезима и да је кренуо. Повећај дневни унос воде. Колико сада пијеш течности дневно и шта пијеш?
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

JA ti nikako ne bih preporucio da uzimas antibiotik bez analize --iako ga i neki doktori prepisu bez analize krvi i mokrace--posebno ako to sama radis povremeno'???
Cini mi se da je to kod tebe hronicno???
Dok ne budes u situaciji da uradis detaljne analize samo ti navali na cajeve--posebno brusnicu.
malakuca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 01, 2013 9:47 am

Post od malakuca »

S obzirom da imam blago peckanje posle mokrenja kao i neki neprijatan osećaj uradila sam urinokulturu i vaginalni sekret. Vag.sekrer mi je II grupa a urinokultura mi nije pokazala da imam urinarnu infekciju. Nalaz je sledeći:
Izolovane su 3 vrste bakterija u broju od oko 75000CFU/ml(crevna i saprofitna flora) i streptococcus agalactiae. Ukupan broj bakterija i broj vrsta NE UKAZUJE na urinarnu infekciju. Moguća genitalna kontaminacija.
Posto i dalje imam problem da li mozete da mi preporucite sta dalje da uradim ili da pijem i sta znaci ovaj nalaz?
Hvala.
Odgovori