Sve je pocelo prije godinu dana! Prvo mi se pojavilo crvenilo na glavicu penisa, a nakon toga i bijele tackice. Poslije ispiranja kamilicom to mi je uglavnom prestalo. Ali, ostali su sljedeci simptomi: peckanje u mokracnom kanalu nakon mokrenja i ejakulacije, s vremena na vrijeme crvenilo na glavicu, susenje koze glavica, kao i zaostala mokraca nakon mokrenja... uvijek kasnije osjecam kako i dalje kaplje... Moram pomenuti i promjenu boje mokrace, koja mi je od tada jako zuta, tamnija nego ranije!
Tri mjeseca nakon pojave simptoma bio sam kod urologa... kako tada nije bilo nista vidljivo on mi je rekao da to nije nista i da pijem cajeve. Kaze, nema potrebe da uzimam bris. Davao sam mokracu na standardnu analizu, sve je bilo ok. Rado sam i urinokulturu i nisu nadjene bakterije.
Ponovo sam isao kod urologa, koji je bio vrlo neprijatan rekavsi da ja previse obracam paznju na to i da sam sigurno seksualno nesiguran! Gluposti. Uglavnom, dao mi je na slijepo neke antibiotike, koje sam ja pio par dana, ali kako sam osjecao jos jace peckanje, prestao sam.
I dalje osjecam peckanje u kanalu nakon mokrenja i ejakulacije, mokraca ima tamniju boju i s vremena na vrijeme vidim crvenilo na glavicu. Proslo je cak godinu dana! Ne znam vise sto da radim...
P.S. Prije tih simptoma nisam imao seksualne odnose... jesam kasnije... Imam utisak da mi te tegobe smetaju i pri seksu jer, zbog pojacanog golicanja, lakse dolazi do prerane ejakulacije...
HVALA!!!
nelagodnost koja traje godinu dana
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Zbog toga na glaviću si trebao da uradiš bris glansa.
Ta peckanja i bolovi vezano za ejakulaciju su možda neki problemi sa prostatom. To može da bude nešto na nervnoj bazi, ali da bi se to isključilo treba da se uradi dobar pregled (pregled prostate preko rektuma), eventuano urološki ultrazvuk, spermogram, spermokultura. Ukoliko si seksualno aktivan i brisevi na izazivače polnih bolesti.
Tamnije žuta mokraća, ako je sve u redu na lab. pregledu urina, znači da treba da piješ više vode.
Za prevremenu ejakulaciju i razna golicanja na glaviću imaš nekoliko tema ovde.
Ta peckanja i bolovi vezano za ejakulaciju su možda neki problemi sa prostatom. To može da bude nešto na nervnoj bazi, ali da bi se to isključilo treba da se uradi dobar pregled (pregled prostate preko rektuma), eventuano urološki ultrazvuk, spermogram, spermokultura. Ukoliko si seksualno aktivan i brisevi na izazivače polnih bolesti.
Tamnije žuta mokraća, ako je sve u redu na lab. pregledu urina, znači da treba da piješ više vode.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Otici cu ovih dana kod urologa... uh, to mi je tako teskoFilip napisao:Zbog toga na glaviću si trebao da uradiš bris glansa.

Ako je u pitanju prostata, ima li sanse da to bude kao prije, da se izlijeci potpuno?
bio sam kod urologa, radio mi je ultrazvuk i sve je skoro savrseno... ipak mi je dao da pijem citeral i kornam...
rekao mi je da je to sve ok, a da ce se i ovi sitni simptomi povuci kada popijem ovaj citeral...
iz nalaza: ...prostata velicine manjeg oraha, homogena, glatka, ogranicena
minimalno bolna pri palcipaciji
sulkus naznacen bez eksprimata
besika ispunjena, jasne konture zida, bez znakova proliferacija i kalkuloze.
prostata eho - homogena, ogranicena, promjera 46x33x22 mm
rezidualnog urina nema.
eho-jetra, z. jkesa i slezina urednog eho nalaza.
bubrezi ureednog smjestaja vel. i sirine parenhima bez znakova dilatacije p-k sistema i bez znakova kalkuloze.
dijagnoza pise prostatitis, prostadinia

rekao mi je da je to sve ok, a da ce se i ovi sitni simptomi povuci kada popijem ovaj citeral...
iz nalaza: ...prostata velicine manjeg oraha, homogena, glatka, ogranicena
minimalno bolna pri palcipaciji
sulkus naznacen bez eksprimata
besika ispunjena, jasne konture zida, bez znakova proliferacija i kalkuloze.
prostata eho - homogena, ogranicena, promjera 46x33x22 mm
rezidualnog urina nema.
eho-jetra, z. jkesa i slezina urednog eho nalaza.
bubrezi ureednog smjestaja vel. i sirine parenhima bez znakova dilatacije p-k sistema i bez znakova kalkuloze.
dijagnoza pise prostatitis, prostadinia

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:56 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mogu li se kao posledica upale prostate javiti bolovi u testisima. bio sam kod urologa na prvom pregledu prostata mi je, kako on kaze blago uvecana, a testisi bolno osetljivi na dodir. Bol nije jak, vise je neprijatan, ali dok ne zavrsim sve preglede, zanima me sta bi to moglo biti i kako da to ublazim?

...mene ne nervira toliko to sto imam ponekad osjecaj neizmokrenosti, vec to sto u sexu se teze kontrolisem
... prije ovog problema sa prostatom sve je bilo ok i mogao sam bas dobro da se kontrolisem! nije ni sad nista strasno, ali mi smeta... uvijek sam blizi vrhuncu nego sto bi trebalo. da li su prevremena ejakulacija i problemi sa prostatom povezani? jedino sto me doktor pitao bilo je imam li problema sa potencijom. ja nemam, cak suprotno...
ove ljekove (citeral i kornam) jos nisam poceo da pijem... mozda cu zvucati kao hipohonder ali imaju puuno nezeljenih efekata, izmedju ostalog pise da se ne smijes suncati zbog fototoksicnosti, a ja zelim da se suncam, ljeto je... pa cu popiti ljekove poslije
imam kad...

ove ljekove (citeral i kornam) jos nisam poceo da pijem... mozda cu zvucati kao hipohonder ali imaju puuno nezeljenih efekata, izmedju ostalog pise da se ne smijes suncati zbog fototoksicnosti, a ja zelim da se suncam, ljeto je... pa cu popiti ljekove poslije