Opadanje kose bez genetskih predispozicija

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
LawlieN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2011 10:18 pm

Opadanje kose bez genetskih predispozicija

Post od LawlieN »

Dakle, navedeno u naslovu . Imam 22 godine , unazad 2 godine pocela je da se proreduje i zalisci da se polako pojavljuju . Osisao sam se na krace nego inace jer sam citao da to usporava malo opadanje , ali me interesuju moguca resenja .
Nemam apsolutno nikakvih genetskih predispozicija za to , svi blizi rodjaci sa strane oba roditelja nemaju problema sa tim ,a to su sve ljudi koji su odavno u 40te zasli.

E sad , stvar je u tome sto ja nemam konstantno opadanje , ja posle 2 godine i dalje na oci ne izgledam kao da imam toliko proredjenu kosu(osim kad je mokra) ,i pomalo zalisci sto upadaju tu ali kad prodjem rukom kroz nju razlika je vise nego osjetna. Obicno period opadanja je ovaj sad sto je u toku (avgust -novembar , citao sam da je to inace period kad cesce opada kosa , samo sto bi navodno posle toga trebalo da izraste ,sto kod mene nije slucaj ),a ostatkom godine to je mnogo manje .

Koji mogu biti uzroci ovome ? Koji su moguci tretmani ?

Poceo sam unazad 15ak dana da perem svaki dan/svaki drugi dan cajem od koprive , citao sam da je to efikasno ,ali sad je sam li ja poceo da perem po pocetku sezone opadanja ili sto , ali od tad mi se udvostrucio broj opalih dlaka.Ne znam dal da se drzim toga ,ili da prekidam i trazim drugo resenje ?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Opadanje kose bez genetskih predispozicija

Post od _david_ »

usporava izbrijavanje zalizaka .. a ne sisanje na krace ...dakle odignes kosu i videces male sitne bele dlacice kod zalizka... to brij ... ako su ti izumrle celije na tom delu .. ne postoji nikakav tretman jedino transplatacija kose .. a i sto se patis time , vidis da se danas modetno biti celav, :)
ivanica81ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm

Re: Opadanje kose bez genetskih predispozicija

Post od ivanica81ns »

Moja kuma je opadanje kose (posle jako stresnog perioda u životu) u mnogome smanjila pijući BIO konopljino ulje. Ja sam joj ga preporučila jer sam njime rešila problem sa kožom tj. aknama, a pijem ga i dalje preventivno.
Kosa je posle skoro 2 meseca prestala da joj opada i potpuno se oporavila. To ulje sadrži kiselinu koje pospešuje rast kose i još mnogo toga u organizmu.
Informiši se, a nadam se i da će ti pomoći kao što je nama.
pozzz
Odgovori