emfizem pluca

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
sloba1970
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 05, 2013 7:33 pm

emfizem pluca

Post od sloba1970 »

Postovani.
Danas sam isao da snimim pluca i srce i dobio nalaze:

U plucnim vrhovima, vise levo nehomogene mrljaste senke nejasno ogranicene od okoline. *pre 9 godina mi je na tom mestu bio pneumotorax koji sam operacijom izlecio
U ostalim delovima pl - parenhime se ne uocavaju senke infiltriranog karaktera. Transparencija pluca je povecana, interkostalni prostori prosireni, a dijafragma nisko polozena *imam hijatus herniju i nisku dijafragmu vec godinu dana i terapije su dosta pomogle (nemam ozbiljnih smetnji, ne pijem lekove, sem kada mi se ponovo pojave simptomi - svakih 6 meseci i vise)
Neka od RTG krijterijuma emfizema pluca *sad sam istrazivao po internetu, i nasao da se simpotomi koji su svuda navedeni kod mene uopste ne pojavljuju - normalno disem, imao sam letos suv kasalj, ali bez ikakvog sekreta, nemam problema pri fizickim naporima...
Leva hemidijafragma je festonitrana. *ne znam sta ovo znaci???
Srcano vaskularna senka odgovara starosnoj dobi i konstituciji pacijenta.
Potrebna konsularcija pneumoftiziologa.
Pusac sam. Pre mesec dana sam isao kod svog lekara opste prakse zbog suvog kaslja , poslusao me i rekao da su pluca potpuno cista.
Inace nikada kada imam suv kasalj nemam sekret - nikakav *pre ovog letos sam poslenji put imao suv kasalj pre 2 godine
Pitanje:
Koliko je emfizem ozbiljan s obzirom na to da nemam simptome?
Odgovori