Gubljenje kose u pecatima(Alopecia)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
flytomin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 20, 2008 12:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Gubljenje kose u pecatima(Alopecia)

Post od flytomin »

Pocelo je pre 10-ak meseci gubljenjem brade,zatim kose i delova nogu(konkretno na listovima)...Iskreno koristio sam mnogo stvari i upoznao mnogo ljudi sa istim problemom...Pa ako znatenesto o tome...
Ne cekaj Cudo da Ti se desi!Ti budi Cudo i desavaj se svaki dan!
aaves
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 18, 2007 11:37 am

Post od aaves »

Mozes li mi reci kojim tempom se to desava?
Meni su se na nogama pojavila dva veca pecata simetricna jos pre recimo dve tri godine. Svi su mi rekli da to nije nista i da je verovatno od carapa. Medjutim poslednjih godinu dana kosa mi dooosta opada. Vec se puno proredila, ni blizu onoga sto je bila pre samo godinu dana. Sada posto je imam dosta manje bukvalno iz meseca u mesec primecujem razliku. Zalisci su mi ogrmoni i sve su veci i veci. Plasim se da uskoro necu moci vise da ih prikrijem. I teme mi se dosta proredilo. Isla sam kod preko nekoliko lekara i svima kojima sam rekla i da na nogama imam delove bez dlaka su mi rekli kako to nema veze. Razdila sam analizu krvi za sve i svasta i sve mi je ok. Zato me i zanima kako kosa opada kada se pojavljuju pecati, naglo ili se proredjuje.
U poslednje vreme sam postala toliko opterecena tim problemom da to vec utice na moj kompletan zivot. Da ne pominjem da sam od raznoraznih preparata sto kozmetickih sto prirodnjih koristila sve i svasta
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Pokusajte sa alpecinom- sampon i losion za jacanje korena. Aktivna supstanca je kofein. Nije skup, sve zajdno oko 1000 din.

Takodje uzmite neke multivitamine, i jos bedoxin- 2 puta dnevno.

Sinoderm na konkretna mesta na glavi, takodje 2 puta dn. 14 dana.
tomba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 8:43 am

Post od tomba »

Iksina terapija deluje dobra. Mozda samo ne sinoderm vec neki slabiji kortikosteroid. Ukoliko to ne pomogne, moj savet je da pokusate u terapijskom centru Feniks 07. Imam pozitivna iskustva sa njima, a znaju da daju i veoma korisne savete. Bili su i na sajmu kozmetike sa veoma zanimljivim predavanjem na temu opadanja kose i alopecije. Telefon je 011/2459-969.
tajana08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 11:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tajana08 »

dal je neko koristio Marbo preparat,bitno mi je zato sto moj brat ima alopeciju pocetnu pecat na temenu i jednoj obrvi pa ako je nekome nesto pomoglo ili neki dr neka mi javi hvalaa http://www.marbo-hair.com
ivona161
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 16, 2008 9:12 pm

Post od ivona161 »

ja sam imala alopeciju totalis... skroz mi je opala kosa sa glave ali i narasla. koristila sam marbo i to apsolutno nista ne pomaze tako da savetujem da ti brat to ne koristi.
ja koristim psoralon 0.5% , to mozes iz nemacke da nabavis, mislim da nema na nasem trzistu i za to ti treba terapija. takodje je i pilfud lotio 2% jako koristan. znam dosta toga o alopeciji jer me to muci vec dugo vremena, pa pitajte sta vas zanima.
mene zanima ako neko zna, jel moze da se ponovi alopecija totalis jer mi kosa pocinje opet da opada... jako sam zabrinuta i ne zelim da prolazim sve to ispocetka, a imam 19 god....ko zna neka javi mnogo ce mi znaciti..pozz
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

ivona161 napisao:ja sam imala alopeciju totalis... skroz mi je opala kosa sa glave ali i narasla. koristila sam marbo i to apsolutno nista ne pomaze tako da savetujem da ti brat to ne koristi.
ja koristim psoralon 0.5% , to mozes iz nemacke da nabavis, mislim da nema na nasem trzistu i za to ti treba terapija. takodje je i pilfud lotio 2% jako koristan. znam dosta toga o alopeciji jer me to muci vec dugo vremena, pa pitajte sta vas zanima.
mene zanima ako neko zna, jel moze da se ponovi alopecija totalis jer mi kosa pocinje opet da opada... jako sam zabrinuta i ne zelim da prolazim sve to ispocetka, a imam 19 god....ko zna neka javi mnogo ce mi znaciti..pozz
Svako ko ima alopeciju trebalo bi da se javi dermatologu, a ne da ide po nekakvim salonima, da ga lece farmaceuti, itd. Ja kad hocu da imam frizuru idem kod svoje frizerke, ne idem kod advokata.
Alopecije je generalno tesko leciti, nekada frustrirajuce. Posebno se to odnosi na totalnu i univerzalnu alopeciju, ili na druge tipove alopecija kada je zahvacena kosa na periferiji. Psoralon je jedna od opcija. Na zalost, totalna alopecija moze ponovo da se manifestuje, odnosno, da kada je kosa porasla u potpunosti, moze ponovo da otpadne
Vise o tome http://www.emedicine.com/derm/topic14.htm
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

[/quote]
Svako ko ima alopeciju trebalo bi da se javi dermatologu, a ne da ide po nekakvim salonima, da ga lece farmaceuti, itd. Ja kad hocu da imam frizuru idem kod svoje frizerke, ne idem kod advokata.
[/quote]

:lol: :lol: :lol:

Komsija se rijesio bijede tako sto je mjesto zahvaceno alopecijom trljao nekoliko puta dnevno cesnjem bijelog luka, a boga mi i jeo ga je poprilicno. E sad, pada mi na pamet da se umjesto da se jede bijeli kuk, kupe one kapsule b. luka. Nece niko da pati pored vas tako.
ivona161
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 16, 2008 9:12 pm

Post od ivona161 »

Alopecije je generalno tesko leciti, nekada frustrirajuce. Posebno se to odnosi na totalnu i univerzalnu alopeciju, ili na druge tipove alopecija kada je zahvacena kosa na periferiji. Psoralon je jedna od opcija. Na zalost, totalna alopecija moze ponovo da se manifestuje, odnosno, da kada je kosa porasla u potpunosti, moze ponovo da otpadne
Vise o tome http://www.emedicine.com/derm/topic14.htm[/quote]

ko je rekao da se ja lecim po salonima. idem kod jednog od najboljih nasih dermatologa koji veruje u samo dve od hiljadu terapija za lecenje. terapija koju mi je on prepisao pomaze, meni kosa naraste cak za 3 meseca od pocetka koriscenja preparata. medjutim, kosa iznova opada i raste,a zasto jos uvek ne znam?!!......ja sam iznela moje misljenje i iskustvo jer se nadam da ce nekome pomoci kao sto je i meni
Mama68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 02, 2009 2:26 pm

Post od Mama68 »

Imam problem sa alopecijom od 2006.Na pocetku su to bili mali pecati, ali se vremenom pojacavala tj, cesce se pojavljuje i pecati su sve veci i veci . Dermatolog mi je davao Elocom losion, Belosalic losion a sada koristim Pilfud minoksidil 2%. Misljenje stomatologa je da su mi svi zubi u redu i da to nije uzrok. Svi ostali nalazi su u granicama normale osim sto mi je menstrualni ciklus poremecen, zapravo ginekolog kaze da je to najverovatnije pred menopauza. Koristila sa Oesterofact E i ispcetka mi je kosa prestala opadati, medjuti nakon 2do 3 meseca ponovo je pocelo i sada su to veliki i cesti pecati. Ako neko zna kako da se to leci, molim za odgovor.Unapred hvala!
tarmi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 11:22 am

Post od tarmi »

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... t=alopecia
meni je to pomoglo..

lepo pise: Koristiti opciju "Traži" pre postavljanja nove teme

:)
Lunalove87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 25, 2013 12:25 am

Re: Gubljenje kose u pecatima(Alopecia)

Post od Lunalove87 »

Pozdrav svima, i ja cu svoju pricu da podijelim na svim forumima na koje naletim, bez obzira koliko je stara tema, jer mozda nekom i pomogne. Svako je slucaj za sebe i ono sto pomogne meni ne znaci da ce i drugima ali evo da pocnem.
Imam 26 godina. Krajem 2009 godine mi je ispala sva kosa, tacnije sve dlake na tijelu od glave do pete – alopecija totalis. Naravno svi nalazi uredni, osim dva zuba koja sam morala operisati zbog cisti. Primala diprofos ampule, kosa narasla ali opet sva ispala. S tim da je ovaj put ispala samo kosa, i mozda deset posto dlaka na tijelu ostalo je sve ostalo. Ovaj put sam operisala krajnike, kao mozda je od njih ali opet kosa nije pocela rasti. Godisnje sam radila uvijek neke osnovne nalaze i svi su bili uredni. Tako da sam ove godine otisla u privatnu laboratoriju i sve sto mi je palo na pamet uradila i opet su svi nalazi bili uredni - savrseni. Samo da napomenem da je doktor koji mi je davao diprofos rekao da uopste ne vjeruje da ce mi kosa narasti. To su nasi doktori, truju te a uopste ne vjeruju u rezultat, tako da sam ja prestala sa primanjem bilo kakve hemije jer ona moze samo nastetiti i okrenula se prirodi, i prorodnom ciscenju organizma. Ove godine sam saznala da je uzrocnik u mom slucaju, najvjerovatnije kombinacija dva lijeka Roakutana i kontracepcijskih tableta. Sada svi govore kako se oni ne mogu kombinovati (cak da je Roakutan zabranjen za upotrebu), a tada su ih svi hvalili na sva zvona. I po prestanku koristenja tih lijekova (to je bilo 2009 godine) odmah je nastala alopecija totalis.
Pre 5 mjeseci sam na netu pronasla biljni preparat MLADMIL (Beograd), ima svoju stranicu, nadjite i procitajte sta kako. Moja politika je bila kad sam sve pokusala, pokusacu i sa ovim. Masira se tri puta dvevno po pola sata i mogu reci da mi je 70% kose naraslo. Jos uvijek nosim maramu jer masinicom brijem glavu radi lakseg masiranja i jer nije ravnomjerno naraslo ali taj postotak je zadivljujuc. Evo jos iskrenije da vam kazem, ne mogu 100% trvditi da je meni taj melem pomogao ili je mozda sam organizam ozdravio, ali poenta je da je meni kosa narasla kako masiram. Treba biti redovan i uporan. Na njihovom sajtu pise da ce i u najtezem slucaju narasti kosa za tri mjeseca, meni je krenula rasti cetvrtog, ali nemam namjeru prestajati sa koristenjem tj. sa masiranjem. Moram jos jednu stvar reci, sve ove godine koliko se borim sa alopecijom nijednu suzu nisam pustila, psiha mi je prejaka na tom polju. Kada su svi sumnjali i svasta govorili mene to nije doticalo, jer kada covjek ima jaku vjeru sve je moguce. Eto, nadam se da ce neko imati srece kao i ja. Veliki pozdrav
Odgovori