Cukljevi???

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
bozadevojcica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2007 1:56 pm

Cukljevi???

Post od bozadevojcica »

Pozdrav svima!

Imam par pitanja u vezi sa cukljevima. Krecem od pocetka.

1. Pocetkom jula sam se preforsirala na placu skupljajuci travu u radnickim cipelama. Narednog jutra ne mogu da savijem desno stopalo jer imam otecene metatarzalne jastucice .
2. To stanje traje do polovine avgusta. Taman kad je otok spao i ja vratih stopalo u funkciju nastaje problem sa drugim (levim) stopalom.
3. Problem je sledeci: bolno i oteceno mesto na tabanu ispod palca (tacnije na korenu palcane kosti). Par dana je toliko bilo upaljeno to mesto da nisam moglla da hodam. Kupujem silikonske anatomske uloske za celo stopalo koji su mi smetali na toj nozi. Pocinjem da stavljam kupus na to mesto, situacija se poboljsava
4. Iako mogu da hodam, savijam palac, zamara mi se stopalo, zacrveni se to bolno mesto, ne mogu da dugo hodam , ni da stojim, sporije hodam nego inace, kad se zamori stopalo onda ga "vucem", jednom recju, ne osecam se kao onaj covek koji sam bila pre svih ovih problema sa stopalima.
5. U medjuvremenu nam se vrati lokalni fizijatar sa odmora i pregleda me. Zakljucuje da imam upalu cuklja. Preporucije separatore silikonske za palac. I neke antibiotike (Panklav 625mg) koje, priznajem, nisam pila.
6. Realno, palac na bolnoj nozi zaista je blizi drugom prstu nego na zdravoj nozi, ali nemam ni C od cukljeva koje sam vidjala kod ljudi (ogromni, crveni, tvrdi, upaljeni, a ne prave ima probleme). Pa se ja pitamda li potrebno da uradim rtg snimak i da li moze osim deformacije kostiju da otkrije i druge probleme koje daju ovakav sipmtom?

Prilazem fotografije stopala "iz pticje perspektive" i "sa donje strane". Crvenom bojom je oblezeno bolno stopalo (LEVO)

oba stopala. LEVO ima upalu cuklja
Slika

Uploaded with ImageShack.us
bolesno stopalo sa donje strane
Slika
zdravo stopalo sa donje strane
Slika

u odnosu na zdravo, bolesno je oteceni na korenu palca

Dragoceni su mi vasi strucni saveti i iskustva ljudi.

Hvala! :D
Odgovori