Test na HIV i Hepatitis C

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Da, radi se ELISA a to za cenu nemam pojma, nisam videla da napisu 2xcena. I nema sanse da se vadi iz obe ruke, bilo bi potpuno bezveze i bespotrebno.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Aha, hvala ti... dakle trebalo bi da je pouzdano isto kao na infektivnoj ili slicnoj instituciji. :roll:

A za 2x evo vidi ovde, idi na deo VIRUSI: http://www.hexalab.co.yu/hexalab-cenovnik.html

npr. s - Epstein - Barr IgG, IgM 2 x 950,00

A u drugoj lab koja nema sajt, svi virusi, posebno hepatitisi (cak i anti tela, anti geni i ostali nestandardni testovi) svi imaju 2x cena, ali radio sam clanu porodice tu i nista nisu duplo naplatili, a nisam pitao zasto stoji to 2x... :-?
Bye bye little lady
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ajd ovako... za taj primer koji si dao i za sve ostale viruse za koje se rade IgM i IgG ili IgA i IgG pise 2x cena jer se rade dve analize tj. obe klase antitela da bi se utvrdilo trenutno stanje znaci IgM, IgA i stara infekcija IgG.Naravno ne moraju da se rade obe, zavisi sta ti treba.
Za HIV se radi ANTI HIV 1/2 IgM, IgG i ne naplacuje se dva puta jer se ne odredjuje akutna i hronicna infekcija, znaci ili ga imas ili ne.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Hvala djuu na objasnjenju :)

Ocigledno su to naveli 2x ako se trazi i IgG, a rutinski rade IgM i IgG za sve... ili vice versa.
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Test na HIV i Hepatitis C

Post od drbgd »

@Promedic,
sram da vas bude!
ne postoji nikakvo opravdanje da se PCR radi u dijagnosticke svrhe! prema aktuelnim preporukama SZO - algoritam dijagnostike HIV-a je:
ELISA, ako je pozitivna, ponavlja se ELISA (po mogucstvu drugog proizvodjaca), ako je i taj nalaz pozitivan, radi se potvrdni WESTERN-BLOT test.
PCR test se radi HIV+ radi kontrole bolesti.
ali, naravno da je vama sladje da naplatite 10.000, a ne nekoliko stotina dinara!
lanica27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 16, 2013 3:05 pm

Re: Test na HIV i Hepatitis C

Post od lanica27 »

Molim sve ljude dobre volje, koji nesto znaju ili imaju iskustva da mi pojasne neke stvari.Jako sam zabrinuta i ne znam sta da mislim.Imam dugu vezu, na daljinu.Naime, moj decko je pre pola godine radio test na Hiv-u i rezultat je bio pozitivan.Sav uspanicen, isao je da opet ponovi komplet nalaze, i nakon tih nalaza rezultat je bio HIV negativan.Uradili su jos neki test da bude siguran i pokazalo je opet HIV negativan. Ja sam i dalje nesto sumnjiva iako on kaze da nema potrebe za tim. Posle toga smo imali odnose, sa kondomom. Sta mi preporucujete, ne znam vise sta da mislim. Molim Vas pomozite! Unapred zahvalna
Odgovori