Pomoc oko vadjenja krvne slike i urina

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
ucrnjaceni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 6:45 pm

Pomoc oko vadjenja krvne slike i urina

Post od ucrnjaceni »

Postovani,
u inostranstvu sam i zelim da izvadim krv i mokracu.Osjecam se dobro , mozda sam malo iscrpljen.Pusac sam (1kutija na dan) i primijetio sam da mi je mokraca kafenkaste boje i pomalo me boli nesto na lijevoj strani nisko u dnu karlice(sve imam osjecaj da je od kaisa).
Ovdje je vadjenje krvi skupo i pitaju me sto tacno zelim da izvadim.
Moze li mi neko predlozit kako da im trazim, ja bih samo htio da vidim jesu limi dobri nalazi krvi i mokrace.Kad sam pitao koliko je da se izvadi basic krvna slika kazu da ne znaju sto je to i da im kazem sto cu tacno da vidim.
Pomozite mi kako bih sto prije izvadio krv...
Morbid_Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 8:46 am

Re: Pomoc oko vadjenja krvne slike i urina

Post od Morbid_Angel »

Vi treba što pre da odete kod lekara koji će vam reći šta da uradite od analiza. Na duži rok ispadne skuplje da sami radite analize jer ćete svakako opet ići kod lekara. Kao što neće da Vam preporuče u laboratoriji šta da uradite, tako Vam ne mogu ni da tumače rezultate. S razlogom je lekar- lekar i niko drugi ne treba i ne može da postavlja dijagnozu. Urin može da promeni boju i zbog nekih vrsta hrane ali kad je već i bol prisutan i boja intenzivna, to je svakako signal da to shvatite ozbiljno..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мени то личи на крварење из бубрега, вероватно због камена. Пиј више чисте воде, али ћеш вероватно ипак морати до лекара.
Korisnikov avatar
ЗВРК
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 2:09 pm

Post od ЗВРК »

Pozdrav, celu noc sam putovao i nisam oka sklopio, stigao sam oko 7 i odmah otisao u bolnicu na analizu krvi, sada me zanima da li se moze nesto promeniti u krvnoj slici zbog umora. A pritom mi je i pukla vena pri vadjenju i ruka mi polako otice i plavi. Znacili bi mi neki saveti. Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Умор директно не може, али може оно што си јео и пио пре вађења крви.

Како ти је пукла вена када имаш 17 година?! Који месар ти је вадио крв? Оно што мени помаже када ми пробију крвни суд и почне прављење крвног подлива је магнет. Причврстим га што ближе подливу и држим по цео дан. Од величине подлива зависи колико дана треба да се носи.
Korisnikov avatar
ЗВРК
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 2:09 pm

Post od ЗВРК »

Aco hvala na odgovoru.

Imam mononukleozu i na pocektu bolesti sam vadio krv, sve normalno. ovo je bila kontrola nakom 15 dana, vadio sam iz iste vene. sada je vec osmi dan od vadjenja, ruka mi je tamno zuta a na mestima oko vene modra. i dalje ne mogu da je skroz ispravim ili savijem bez bolova, cesti mi trne. samo me zanima za koliko ce proci? hvala.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мени би у твојој ситуацији то прошло за нека три месеца. Са магнетом вероватно за петнаестак дана.
Drazenbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 01, 2013 4:19 am

Post od Drazenbg »

Иначе магнете можете купити као и све друге чудотворне лекове (повољно) на сајту aa_ace. Само ради провере, како би аца знао да нисте из МУП -а утврдите лозинку.
Bobilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 01, 2013 11:24 pm

Post od Bobilica »

Hematomu, sa magnetom ili bez njega, treba isti broj dana da prodje. Ne verujte svakome, posebno ne ovom coveku i ne uzimajte njegove reci ozbiljno, on nema veze sa medicinom. Desava se da sestre koje vade krv ostete krvni sud, ali to je normalno i svakom se moze desiti :) Ukoliko ti se ikad desi slicna situacija, stavi hladan oblog. Pozdrav :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Drazenbg napisao:Иначе магнете можете купити као и све друге чудотворне лекове (повољно) на сајту aa_ace. Само ради провере, како би аца знао да нисте из МУП -а утврдите лозинку.

Ништа не продајем.

А ти ниси само манипулатор. :roll:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Bobilica napisao:Hematomu, sa magnetom ili bez njega, treba isti broj dana da prodje. Ne verujte svakome, posebno ne ovom coveku i ne uzimajte njegove reci ozbiljno, on nema veze sa medicinom. Desava se da sestre koje vade krv ostete krvni sud, ali to je normalno i svakom se moze desiti :) Ukoliko ti se ikad desi slicna situacija, stavi hladan oblog. Pozdrav :)

Увек може да проба у сопственој режији и да се лично увери да немаш појма ни са чим. А ни медицину не знаш када ти је тахикардија исто што и аритмија. :lol: Боље се испиши са факултета и упиши курс за обућаре.

И један магнет кошта многоструко мање од твоје пљачкашке анализе крви при којој чак не можеш правилно ни да извадиш крв него осакатиш пацијента. Дешава се - ма немој ми рећи. То је изгледа изговор свим "лекарима". Своју неспособност покривате "вишом силом" и "дешавањима". Благо вама, тешко пацијентима! :x
milannm
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 06, 2013 10:56 am

Post od milannm »

Ma kakav glupi magnet, budalo jedna smrdljiva. I ti imaš veze sa medicinom?!
Bobilica napisao:Hematomu, sa magnetom ili bez njega, treba isti broj dana da prodje. Ne verujte svakome, posebno ne ovom coveku i ne uzimajte njegove reci ozbiljno, on nema veze sa medicinom. Desava se da sestre koje vade krv ostete krvni sud, ali to je normalno i svakom se moze desiti :) Ukoliko ti se ikad desi slicna situacija, stavi hladan oblog. Pozdrav :)
Izvinjavam se administratorima foruma.
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Post od aa aca »

>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Odgovori