Moja prica u vezi sa spermogramima je pocela otprilike pre godinu i po dana.Tada sam prvi put uradio spermogram u jednoj od privatnih klinika i nalaz je bio katastrofalan, konstatovana mi je necrospermia, u stvari imao sam nekoliko mrtvih spermatozoida.

Tada sam krenuo na terapiju, u privatnu kliniku i posle nekoliko meseci, moj spermogram se popravio, a ne dugo zatim pola godine od pocetka terapije, imao sam normalan spermogram.

Inace u terapiji sam koristio andriol, vitamine i minerale.Nakon jos tri uradjena spermograma, koji su bili u redu, doktor odlucuje da mi ukine andriol,a da nastavim terapiju sa vitaminima i mineralima. Posle tri meseca dolazim da uradim kontrolni spermogram, katastrofa, konstatovana mi je azospermia,

nisam mogao da dodjem sebi, kao ni moja supruga, doktor mi je rekao da ne ocajavam, ali to je zaista tesko.On mi je objasnio to ribound efektom, ali me to nije bas puno utesilo, u svakom slucaju, uveo mi je ponovo andriol, i nadu da ce mi on ponovo popraviti spermogram.Moje pitanje za sve glasi, da li je neko ovo zaista doziveo, i da li je moguce da od, 115 miliona, 65% progresivno pokretnih, 88% normalnih oblika, dodjete na jednu veliku nulu u svim kolonama?