Variranje spermograma

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Uzun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 28, 2006 2:00 pm

Variranje spermograma

Post od Uzun »

Moja prica u vezi sa spermogramima je pocela otprilike pre godinu i po dana.Tada sam prvi put uradio spermogram u jednoj od privatnih klinika i nalaz je bio katastrofalan, konstatovana mi je necrospermia, u stvari imao sam nekoliko mrtvih spermatozoida. :( Tada sam krenuo na terapiju, u privatnu kliniku i posle nekoliko meseci, moj spermogram se popravio, a ne dugo zatim pola godine od pocetka terapije, imao sam normalan spermogram. :lol: Inace u terapiji sam koristio andriol, vitamine i minerale.Nakon jos tri uradjena spermograma, koji su bili u redu, doktor odlucuje da mi ukine andriol,a da nastavim terapiju sa vitaminima i mineralima. Posle tri meseca dolazim da uradim kontrolni spermogram, katastrofa, konstatovana mi je azospermia, :o nisam mogao da dodjem sebi, kao ni moja supruga, doktor mi je rekao da ne ocajavam, ali to je zaista tesko.On mi je objasnio to ribound efektom, ali me to nije bas puno utesilo, u svakom slucaju, uveo mi je ponovo andriol, i nadu da ce mi on ponovo popraviti spermogram.Moje pitanje za sve glasi, da li je neko ovo zaista doziveo, i da li je moguce da od, 115 miliona, 65% progresivno pokretnih, 88% normalnih oblika, dodjete na jednu veliku nulu u svim kolonama?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Apstinencija do otprilike 5 dana povecava "rezerve". Nakon toga, produzetak apstinencije smanjuje proizvodnju spermatozoida. Zakljucak: mitovi o bivsim zatvorenicima koji "nisu videli zenu nekoliko godina" kao o seksualno hiperpotentnim su SAMO MITOVI. Sa druge strane, ucestala seksualna aktivnost takodje dovodi do iscrpljivanja "proizvodnje". Teorijski, vise od jedne ejekulacije dnevno je vec preopterecenje (pojedini kazu cak i jedna u dva dana!). U svemu ulogu igra i psiha, nivo hormona, kao i prisustvo, odnosno odsustvo bakterija, virusa itd. Da li je Vama radjena i spermokultura? Potrebno je eliminisati i infekcije Chalmydiama, itd.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
vviktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Muški ritam

Post od vviktor »

dr ivica napisao:Apstinencija do otprilike 5 dana povecava "rezerve". Nakon toga, produzetak apstinencije smanjuje proizvodnju spermatozoida.
Pozdrav.
Ovo je vrlo zanimljivo. Iz dosadašnje priče sa drugima (nemam lično iskustvo) koji su pokušavali da naprave decu došao sam do sličnog zaključka da je ritam veoma bitan. Jer znam lično mladi bračni bar koji je posle venjčanja imao previše redovne odnose :D sa ciljem da naprave decu i godinu dana nisu ništa uradili. Onda su rešili da se malo "opuste" i sada imaju 3 dece u zdravlju i veselju. :D

Nama je na primer doktorka savetovala da "gađamo" ženine plodne dane. Ali nije spomenula da ne smem da se preopteretim u tom periodu. Znači ako očekujem da je žena plodna u petak ali nisam siguran pa navalim u sredu. Pa tako u sredu 2-3 odnosa pa u četvrtak 2-3 odnosa dolazim do zaključka da u petak više neću ja biti plodan.

Moj lični problem je što imam Chlamidiju pa do sada nisam ni probao da pravim decu (nosim kondom), ali bi voleo da imam svoju decu pa ne znam šta i kako da radim. :(
Srdačan pozdrav, Viktor!
Uzun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 28, 2006 2:00 pm

Variranje spermograma

Post od Uzun »

Na poslednjem spermogramu mi je rađena spermokultura, a takođe sam proverio i bakterije, svi nalazi su bili negativni, odnosno sve je ok.Posle nekoliko dana sam pitao svog urologa,u vezi sa ovim nalazom, i on smatra da uzrok leži ili u ribaund efektu, ili u psihi.Sve u svemu, ja sam započeo terapiju testosteronom, ali ovog puta u mega dozi pošto pijem 240 mg dnevno. Malo sam zabrinut sa ovom dozom, kao i moja supruga,ali ja ne vidim drugi način da poboljšam svoj spermogram, pogotovo što mi je on zaista pomogao prvi put, a ako je prvi zašto ne bi i drugi put. Sad bi hteo da postavim pitanje svima, da li je neko od vas koristio ovako velike doze hormona, i u kolikom periodu?
Unapred hvala
Odgovori