Problem sa ramenima
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Problem sa ramenima
Ovako, prvo sam mislio da je problem u skoliozi ali ispostavilo se da je ona minimalna, onda sam mislio da je rame prosto nekako izvrnuto i hendikepirano pa se i to ispostavilo da nije, i kasnije sam utvrdio da mi se desilo to da od sedenja za kompom ili cega vec meni su ramena prosto pomerena u levo, sve je ok samo je levo rame povucenije par cenata na levo pa je samim tim i desno i onda ispadne da je hendikep ili da je skolioza zapravo samo se desilo to da su mi se ramena pomerila u levo za par cenata pa sad levo izgleda mnogo spustenije od desnog posto je desno za toliko cenata otislo unutra i leva sisa mi je veca od desne zato sto pri treningu levo rame je otislo tih par cenata u levo i povuklo desno pa je sad desno rame mnogo blize vratu i samim tim kad radim vezbe manje mi je opterecenje na toj sisi. Zanima me da li u dvadeset drugoj godini moze bilo sta da se uradi po tom pitanju?
Re: Problem sa ramenima
Postoje odredjene vezbe za to, tj terapije vezbe, osim tradicionalnih tretmana od strane lekara i fizioterapeuta, alternativne terapije poput kiropraktike, homeopatije, akumpukture itd, mada je ove "alternativce" kod nas jako tesko naci, ima mnogo prevaranata medju nima, a takodje ako nisu vicni svom poslu mogu naneti vise stete nego koristi, a i kod tebe nije toliko losa situacija- poseti nekog fizioterapeuta pa nek ti on da neke vezbe.
Ako zelite mogu da postavim sliku da vidite pa da mi kazete da li to moze da se popravi ili ne? Slikacu se bez majice pa cete videti i sami?
Sigurno je da moze da se popravi, takve stvari su dosta ceste kod mnogih ljudi koje se bavi sportovima i postoje razno-razne vezbe i terapije za to, dobar fizioterapeut ili neki drugi strucnjak ce ti dati odredjene vezbe i to je to.
Iako sam donekle upoznat s takvim stvarima, ipak nisam dovoljno strucan da ti licno preporucam vezbe, ali zasigurno znam da su ti problemi resivi.
Sve najbolje!
Iako sam donekle upoznat s takvim stvarima, ipak nisam dovoljno strucan da ti licno preporucam vezbe, ali zasigurno znam da su ti problemi resivi.
Sve najbolje!