Problem sa ramenima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
FAP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 22, 2013 6:51 pm

Problem sa ramenima

Post od FAP »

Ovako, prvo sam mislio da je problem u skoliozi ali ispostavilo se da je ona minimalna, onda sam mislio da je rame prosto nekako izvrnuto i hendikepirano pa se i to ispostavilo da nije, i kasnije sam utvrdio da mi se desilo to da od sedenja za kompom ili cega vec meni su ramena prosto pomerena u levo, sve je ok samo je levo rame povucenije par cenata na levo pa je samim tim i desno i onda ispadne da je hendikep ili da je skolioza zapravo samo se desilo to da su mi se ramena pomerila u levo za par cenata pa sad levo izgleda mnogo spustenije od desnog posto je desno za toliko cenata otislo unutra i leva sisa mi je veca od desne zato sto pri treningu levo rame je otislo tih par cenata u levo i povuklo desno pa je sad desno rame mnogo blize vratu i samim tim kad radim vezbe manje mi je opterecenje na toj sisi. Zanima me da li u dvadeset drugoj godini moze bilo sta da se uradi po tom pitanju?
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Problem sa ramenima

Post od Jelisej »

Postoje odredjene vezbe za to, tj terapije vezbe, osim tradicionalnih tretmana od strane lekara i fizioterapeuta, alternativne terapije poput kiropraktike, homeopatije, akumpukture itd, mada je ove "alternativce" kod nas jako tesko naci, ima mnogo prevaranata medju nima, a takodje ako nisu vicni svom poslu mogu naneti vise stete nego koristi, a i kod tebe nije toliko losa situacija- poseti nekog fizioterapeuta pa nek ti on da neke vezbe.
FAP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 22, 2013 6:51 pm

Post od FAP »

Ako zelite mogu da postavim sliku da vidite pa da mi kazete da li to moze da se popravi ili ne? Slikacu se bez majice pa cete videti i sami?
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

Sigurno je da moze da se popravi, takve stvari su dosta ceste kod mnogih ljudi koje se bavi sportovima i postoje razno-razne vezbe i terapije za to, dobar fizioterapeut ili neki drugi strucnjak ce ti dati odredjene vezbe i to je to.
Iako sam donekle upoznat s takvim stvarima, ipak nisam dovoljno strucan da ti licno preporucam vezbe, ali zasigurno znam da su ti problemi resivi.
Sve najbolje!
Odgovori