Povreda skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
StefanKolop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 06, 2013 10:22 pm

Povreda skocnog zgloba

Post od StefanKolop »

Prvo, dobro vece svima. Pre par sati sam iskrenuo zglob na odbojci i to dok sam isao po loptu. Vratio sam se posle par minuta u igru da bih shvatio da ne mogu da igram i da sam samo pogorsao stvar. Sedeo sam na klupi sat i po vremena, bol je bio umeren, mogao sam da se blago oslonim na nogu. Medjutim, kad sam ustao da podjem kuci, shvatio sam da apsolutno ne mogu da se oslonim na povredjeni zglob, niti da ga okrenem, pomerim... Doskakutao sam do kola i video da mi se za 2 minuta na zglobu pojavio otok velicine jajeta. Sad sam kuci digao nogu i stavljam led, a sad cu i Burove obloge. Bojim se da nije prelom, da li da idem do lekara sutra? Osecam vrlo jak bol pri svakom pokretu, a o stajanju ne smem ni da pomislim. Da li je ovo prelom ili samo uganuce, molim vas, pomoc!
brankomd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 6:11 pm

Re: Povreda skocnog zgloba

Post od brankomd »

Dobro veče... Ovako bez pregleda i eventualnog snimanja ti niko ne može tačno i precizno postaviti dijagnozu. Drži nogu uzdignutu na jastuku i oko zgloba stavi hladne obloge-led, a ujutro ako ti ne bude bolje idi do lekara.
Odgovori