Povisena urea i kreatinin
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Povisena urea i kreatinin
Zanima me koja vrsta dijetalne ishrane i nacin zivota moraju biti primenjeni kod povisene ureje i kreatinina u sedimentu krvi, sto ukazuje na slab rad bubrega?
Znam da treba maksimalno izbegavati belancevine zivotinjskog porekla, ukljucujuci tu i jaja, kao i mleko i sve mlecne proizvode. Sta je sa ribom? Bez svih tih namirnica, slozicete se, izbor je dosta suzen. Sta je sa belancevinama biljnog porekla, kao i sa ostalom hranom, sta je dobro i smanjuje vrednosti ureje i kreatinina, a sta ne?
Hvala puno unapred.
Pozdrav.
Znam da treba maksimalno izbegavati belancevine zivotinjskog porekla, ukljucujuci tu i jaja, kao i mleko i sve mlecne proizvode. Sta je sa ribom? Bez svih tih namirnica, slozicete se, izbor je dosta suzen. Sta je sa belancevinama biljnog porekla, kao i sa ostalom hranom, sta je dobro i smanjuje vrednosti ureje i kreatinina, a sta ne?
Hvala puno unapred.
Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 02, 2005 3:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovaj problem uopšte ne spada u domen urologije,već u internu medicinu.Riba spada u zdravu hranu,i svakako da je možete jesti.Smanjena funkcija bubrega sa sobom nosi i povišen pritisak,pa bi bilo najbolje da se javite internisti-nefrologu.Od njega biste trebali dobiti i listu dijetalne ishrane.Osnovno je da izbegavate mleko i mlečne proizvode(može ponekad mleko sa 1,2%m.m.),izbegavajte slano i masno(suhomesnati proizvodi i svinjetina),sveže voće i povrće.To znači da možete jesti ribu na sve načine,piletinu i junetinu barenu iz supe,na roštilju,proprženu na malo ulja i sl.,voće u obliku kompota,a povrće probareno.Proverite i nalaz kalijuma,ako je povišen NE SMETE jesti paradajz,banane,bundevu.Toliko od mene za sad,dok ne odete nefrologu.Niste naveli koliko su vam povišeni nalazi,koliko vam je godina,kakav Vam je pritisak i sl.,pa sve ovo i ne mora biti tako ozbiljno.
Ja Vam želim sve najbolje!
Ja Vam želim sve najbolje!
mom ocu je urea duplo od normalne cini mii se 8,6 i kreatin 266 trigliceridi takodje uvecani negde oko 8 zato bih vas pitao. inace ima pritisak koji ne mogu da mu stabilizuju lekovima a ni lekovima za izbacivanje tecnosti protata mu je uvecana ima i secer covek je skroz u autu im takodje i ostecenje vida sto dodatno komlikuje i ovako tesku situaciju koristi enalapril lometazid gluformin daonil dilkoran i bromazepam sta da radim gde da ga vodim jer mu je vid slab i ocno dno mu je puklo tako da kada se povuce krv tek onda su rekli da rade laser na vma inace secer mu je stabilan 6.oo i glikolizirani hemoglobin je takodje u granicama normale molim za predloge i pomoc
Re: Povisena urea i kreatinin
sve vas lijepo pozdravljam al intersuje me nemam bas povisen kreatini al me sad interesuje kako bi se on mogao da smanji
hvala unaprijed
hvala unaprijed
Re:
Тако је то када се човек тотално запусти и при томе очекује од лекара да му решавају здравствене проблеме. Да ли је овај човек сада уопште жив?progoran napisao:mom ocu je urea duplo od normalne cini mii se 8,6 i kreatin 266 trigliceridi takodje uvecani negde oko 8 zato bih vas pitao. inace ima pritisak koji ne mogu da mu stabilizuju lekovima a ni lekovima za izbacivanje tecnosti protata mu je uvecana ima i secer covek je skroz u autu im takodje i ostecenje vida sto dodatno komlikuje i ovako tesku situaciju koristi enalapril lometazid gluformin daonil dilkoran i bromazepam sta da radim gde da ga vodim jer mu je vid slab i ocno dno mu je puklo tako da kada se povuce krv tek onda su rekli da rade laser na vma inace secer mu je stabilan 6.oo i glikolizirani hemoglobin je takodje u granicama normale molim za predloge i pomoc
Re: Re:
Погледај мало боље текст, па ћеш видети да је питање сасвим на месту.bilja3003 napisao:А ја сам мислила да је ово озбиљан форумaa_aca napisao:Тако је то када се човек тотално запусти и при томе очекује од лекара да му решавају здравствене проблеме. Да ли је овај човек сада уопште жив?
У ком смислу зеолит? Мало ми појасни питање.
У том посту питање зеолита се односило на непосредно претходни пост: чишћење јетре.