Već neko vreme imam odredjene simptome vezane za penis. Nemam problem sa mokrenjem, ne peče me dok mokrim, nemam problem sa erekcijom ni sa ejakulacijom. Kad pipam prostor izmedju anusa i testisa, kad dublje "zavučem" prst, osetim neki tup bol. Sličan bol se javlja i sredinom penisa, i deluje kao da pecka, ali samo kad pipam sredinu penisa.
Druga stvar je da nekad, ako masturbiram i ejakuliram pred spavanje, probudim se sa jakom erekcijom, koju prati tup bol. Onda malo izmasiram taj deo izmedju anusa i testisa i okrenem se na drugu stranu, pa bol nestane.
To mi se počelo javljati još dok sam bio u vezi sa devojkom, ona je u prošlosti imala ešerihiju, a tokom veze smo samo imali problem sa kandidom koju smo izlečili vrlo brzo, ona je koristila vaginalete, ja sam koristio Canestan ili tako neku kremu, zaboravih ime.
Već nekoliko meseci nisam seksualno aktivan, a ova pojava mi je iritantna.
Pa eto, iz radoznalosti i želje za psihičkom pripremom za posetu urologu, čisto da upitam šta bi to moglo biti i kakve preglede da očekujem?
Da nije neka upala/infekcija uretre?
Pitanje :)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Pitanje :)
to, ili upala/infekcija prostate...svakako to treba proveriti, najbolje je da se javis na pregled, uradis neke laboratorijske analize pa ce se videti...
Upravo sam na putu, i tokom vožnje u autobusu, imao sam neki iritantan bol od dugog sedenja, valjda tu gde je prostata. Biće da je upala prostate, hm.
Dakle, pregled, plus krv i mokraća, ne?
Dakle, pregled, plus krv i mokraća, ne?
I da naglasim, kada mokrim, kao da ostane par kapi koje izbacujem lagano naprežući i opuštajući PC mišić (valjda je to on
).
Može li još detalja? Zaista mi je potrebno, i biću vam zahvalan.
Na primer, da li mora da se vadi krv?
I kakvo je lećenje upale prostate, da li se leči samo antibioticima?

Može li još detalja? Zaista mi je potrebno, i biću vam zahvalan.
Na primer, da li mora da se vadi krv?
I kakvo je lećenje upale prostate, da li se leči samo antibioticima?
Mislim da ćeš svakako raditi celokupnu lab. znači i vadjenje krvi, ali nisam siguran. Pored toga naravno pregled.
Dobijaju se antibiotici za prostatitis ako je to u pitanju, plus mirovanje, unos dosta tečnosti, izbacivanje kafe, alkohola i jakih začina i sl.
Sve će ti to reći doktor već.
Dobijaju se antibiotici za prostatitis ako je to u pitanju, plus mirovanje, unos dosta tečnosti, izbacivanje kafe, alkohola i jakih začina i sl.
Sve će ti to reći doktor već.
Idem danas kod doktora opšte prakse, pa će me on uputiti dalje, šta god trebalo. Napisaću vam šta sam uradio sve, i hvala vam mnogo 

Evo, upravo se vratih od doktora.
Ispričao sam mu simptome, i nakratko me je pregledao, rekao je da je upala prostate u pitanju.
Dao mi je dva leka, Citeral i Chymoral (ovo je u stvari dodatak ishrani), 10 dana treba da ih pijem, i opciono mi je dao recept za treći lek koji služi protiv bolova, ako mi bude potrebno.
Treći lek nisam uzeo, bolove ću pretrpeti kad se jave, ionako nisu neki jaki.
Hvala vam još jednom, idem da pijem svoje lekove
Ispričao sam mu simptome, i nakratko me je pregledao, rekao je da je upala prostate u pitanju.
Dao mi je dva leka, Citeral i Chymoral (ovo je u stvari dodatak ishrani), 10 dana treba da ih pijem, i opciono mi je dao recept za treći lek koji služi protiv bolova, ako mi bude potrebno.
Treći lek nisam uzeo, bolove ću pretrpeti kad se jave, ionako nisu neki jaki.
Hvala vam još jednom, idem da pijem svoje lekove

Химорал мораш да пијеш тачно по упутству - на празан стомак и сат времена пре јела. У противном неће имати никаквог ефекта. За простату можеш да пијеш и чај од млечике. Рецепт имаш на мом сајту под Савети, Здравље, Простата.
Dodatak, da podelim iskustvo.
Nakon ispijanja svih lekova, bilo mi je dobro, poboljšalo se stanje.
Medjutim, juče ujutro sam se probudio sa istim bolovima kao pre, i uveče sam jedva spavao.
Jutros sam otišao kod privatnog doktora, dao urin (nije nadjeno ništa u njemu), ispričao mu šta se sve dešavalo i uradio bris.
Bris je radjen na mikoplazmu, ureaplazmu i bakteriološki nalaz.
Jeste malo neprijatno raditi bris, ali traje 5 sekundi i samo treba stisnuti zube.
Još uvek malo pecka, ali šta sad, trpeti tupe bolove ceo dan i ne spavati zbog njih naspram 5 sekundi peckanja i eventualno celog jednog dana sitnog peckanja.
Doktor me je pregledao (jedino bez digitalnog rektalnog pregleda), preporučio Conprostu za sada, dosta tečnosti i čajeve od mlečike, brusnice, koprive i peršunovog lista. Spomenuo je da tih 10 dana koliko mi je trajala terapija nije dovoljno da se izleči upala prostate, nego da takva terapija traje do 4 nedelje uz izbegavanje alkohola, kafe i jakih začina.
Pod dijagnozom piše "Prostatouretritis susp.". U sredu dobijam rezultate, i ako kojim slučajem ne budu nadjene plazme ili nešto, onda idem na ultrazvuk da vidimo da li je prostata uvećana i koliko.
Kada obavim ostale stvari, napisaću vam, značiće nekome.
Nakon ispijanja svih lekova, bilo mi je dobro, poboljšalo se stanje.
Medjutim, juče ujutro sam se probudio sa istim bolovima kao pre, i uveče sam jedva spavao.
Jutros sam otišao kod privatnog doktora, dao urin (nije nadjeno ništa u njemu), ispričao mu šta se sve dešavalo i uradio bris.
Bris je radjen na mikoplazmu, ureaplazmu i bakteriološki nalaz.
Jeste malo neprijatno raditi bris, ali traje 5 sekundi i samo treba stisnuti zube.
Još uvek malo pecka, ali šta sad, trpeti tupe bolove ceo dan i ne spavati zbog njih naspram 5 sekundi peckanja i eventualno celog jednog dana sitnog peckanja.
Doktor me je pregledao (jedino bez digitalnog rektalnog pregleda), preporučio Conprostu za sada, dosta tečnosti i čajeve od mlečike, brusnice, koprive i peršunovog lista. Spomenuo je da tih 10 dana koliko mi je trajala terapija nije dovoljno da se izleči upala prostate, nego da takva terapija traje do 4 nedelje uz izbegavanje alkohola, kafe i jakih začina.
Pod dijagnozom piše "Prostatouretritis susp.". U sredu dobijam rezultate, i ako kojim slučajem ne budu nadjene plazme ili nešto, onda idem na ultrazvuk da vidimo da li je prostata uvećana i koliko.
Kada obavim ostale stvari, napisaću vam, značiće nekome.
Rezultati briseva su negativni, sad pijem Conprostu i Probiotic. U par navrata mi je delovalo da ce me opet zaboleti na istom mestu, ali nije, samo je malo iritiralo.
Na dodir po sredini penisa, i dalje je bolno kao pre (nije strašna bol, ali mislim da joj nije mesto tu).
Ima li neko ideju šta bi to još moglo biti i kakve preglede da uradim?
Na dodir po sredini penisa, i dalje je bolno kao pre (nije strašna bol, ali mislim da joj nije mesto tu).
Ima li neko ideju šta bi to još moglo biti i kakve preglede da uradim?