Koprivnjaca ili nesto slicno mi se pojavilo,kako leciti?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
dule79bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2012 10:24 pm

Koprivnjaca ili nesto slicno mi se pojavilo,kako leciti?

Post od dule79bg »

Pre tri nedelje doneo sam u stan dve male mace,i isto vece mi poceo da izlazi kao neki crveni osip najvise po stomaku,i od stomaka sa obe strane prema ledjima sa velikim svrabom,evo 20 dana kasnije stanje je isto,samo kada se kupam i nocu puno svrbi pa se cesem i tada je osip sve vise crveniji i sve ga vise ima,t.j u vecim pecatima.Sada imam i do polovine butina i po ledjima ali manje,dok ispod butina i na rukama ga uopste nema.Prvo mi je na pamet pala koprivnjaca iako je nikada nisam imao,a na macke nisam nikada bio alergican,jer sam ceo zivot imao macku i macice u stanu,kao i pre 4 godine kada sam isto sa ulice uzeo mace,koje je plus bilo prepuno buva i nikada mi nista nije izaslo.Prvo sam mislio da me nisu buve izujedale ali samo sam jednu vecu buvu video na amcicima,a buva i ne moze da ujede na 100 mesta a i vidi se na kozi.Zanima me da mi kazete sta moze biti,i kako se elci jer me bas nervira,srednji i manji crvenskasti pecati,koji se posle par dana malo osuse to vidim,ali uzasno svrbe i najvise mi izlaze po stomaku i grudima,hvala unapred na pomoci.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Koprivnjaca ili nesto slicno mi se pojavilo,kako leciti?

Post od aa_aca »

Ко зна какве паразите си покупио. Да ли си уопште свестан колико је опасно купити животиње са улице?

Мислим да ћеш морати код лекара.

Ако је површинска бактеријска или гљивична инфекција, можеш да пробаш да се испираш јаким воденим раствором соде бикарбоне јер их она убија. У литри топле воде треба да раствориш две кашике соде бикарбоне и тиме се испираш или потапкаш намоченом ватом. Наравно, потребна количина раствора зависи од површине коју испираш. После немој да се испираш чистом водом. Испирај се бар три-четири пута дневно. Ако користиш вату, баци је и увек узми чисту.
Odgovori