Plikovi po kozi...molim vas

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Danijela.G
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 14, 2013 10:04 pm

Plikovi po kozi...molim vas

Post od Danijela.G »

Imam velikih problema sa kozom,u pocetku su u pitanju bile samo pete,medjutim sada imam problem skoro po celom telu. Ledja,stopala i noge pocnu uzasno jako da me svrbe,onda se to mesto zacrveni i postane bolno da bi na kraju izbili plikovi,a kada izbiju plikovi onda postaju bolni i opet svrbe. Plikovi su jako tvrdi i ako se desi da puknu odmah se napune opet i tako stalno,uzasno sporo prolaze. Evo slike kako to izgleda. Nadam se da ce neko znati o cemu se radi. Moram jos da kazem da su mi zglobovi na nogama jako natekli i da su ekstremno bolni.Hvala[iSlika

Slika
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Plikovi po kozi...molim vas

Post od aa_aca »

Од када то траје и да ли си шта предузимала по том питању?
Danijela.G
Novi član
Novi član

Post od Danijela.G »

To imam zadnjih 3 godine ali u pauzama,ode pa se vrati,nikad nije bilo ovako mnogo,uglavnom sam imala na zglobova nogu,ali sada ih imam skoro po citavom telu. Isla sam kod dermatologai on ne zna sta je,radio je sve moguce analize ali nista,jedino sto sam videla je to da mi je IgE skoro 200,to je sve. Kao sve je u redu a problem imam jos uvek. Pre par meseci sam imala isti problem i tada mi je dermatolog prepisao Prednison tablete. Hvala u svakom slucaju na odgovoru. Danijela
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Тај IgE ваљда говори о јакој алегријској реакцији.

Преднизон је кортикостероид и не сме дуго да се користи.

Треба да пронађеш на шта си алергична. Можеш да пробаш са ирисдијагностиком или ЕПТА системом.

Можда би могла да провериш и борелију. Хоће да нападне зглобове. Тренутно немам више идеја.
Danijela.G
Novi član
Novi član

Post od Danijela.G »

Hvala puno na odgovoru...Prednison tablete sam koristila nedelju dana,pre par meseci i od tada nisam imala vecih problema sa kozom. Sutra idem opet kod dermatologa i spomenucu mu ovo sto ste vi rekli u vezi bakterije borelije,i javicu se sutra opet ovde. Hvala puno jos jednom. Danijela :-)
Ailith
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 8:06 pm

Post od Ailith »

skleroderma
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član