Pomoć oko tumačenja nalaza

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Goran1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 01, 2013 1:35 pm

Pomoć oko tumačenja nalaza

Post od Goran1 »

Uradio sam analizu urina i nije mi najjasnije sledeće:
Leukocicit : retki
Bakterije : retke
Kristali: malo kristala mokraćne kiseline
Proteini: u tragu
Rekacija: ph 6.5 relativna gustina : 1015
Ovo ostalo sve piše negativno.
Ovi termini "retko" , "malo" su mi malo neodređeni, jel treba da radim dodatne analize ili ne i šta to sve uopšte znači? Rezultata krvi je ok. Hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Pomoć oko tumačenja nalaza

Post od aa_aca »

То треба да значи да си имао неку инфекцију или ћеш је тек добити. Они протеини нису баш много згодни.

Колико пијеш течности дневно и шта пијеш? Зашто си радио анализе мокраће и крви?
Goran1
Novi član
Novi član

Post od Goran1 »

Pijem oko 1,5-2l vode. A analize sam radio jer imam problem sa oticanjem (nekad manje nekad više) oko očiju, ali imam problema i sa sinusima pa nisam siguran sa čime je povezano. Urea i kreatinin su mi ok. Znači i ti termini "u tragu" i "malo" nisu zanemarljivi?
Goran1
Novi član
Novi član

Post od Goran1 »

Inače fizički sam dosta aktivan, ne znam da li je to od nekog uticaja.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нису занемарљиви јер су предзнак нечега будућег или крај нечега прошлог. Нарочито протеини.

Оток око очију хоће да буде због синуса, срца или бубрега. С обзиром на састав мокраће, рекао бих да су бубрези проблематични.

Какву воду пијеш и да ли пијеш шта од додатних препарата, протеина, креатин и слично? Да ли си некада имао проблема са бубрезима?
Goran1
Novi član
Novi član

Post od Goran1 »

Nikakve preparate ne pijem. Pijem običnu vodu, a sokove baš retko. Ali zar ne bi rezultat krvi pokazao da je do bubrega? ŠTa preporučuješ dalje da radim?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Колико си висок и тежак? Ниси ми рекао да ли си некада имао проблема са бубрезима?
Goran1
Novi član
Novi član

Post od Goran1 »

v184 78kg 32 godine
nisam, imao sam blagu upalu mokraćnih kanala pre više od 10 god i to je to.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислио сам да си много мршав па да бубрези висе и самим тим не могу правилно да функционишу.

Не бих рекао да треба ишта даље да радиш. Немој да једеш превише протеинске хране и обрати пажњу да не једеш нездраве намирнице. За месец дана опет провери мокраћу, па ћеш да видиш.

Верујем да знаш да када се даје мокраћа, треба пенис да ти буде чист и да први млаз мокраће пустиш да оде а тек после хваташ мокраћу за анализу.

Пробај да очистиш синусе на неки од начина који сам описао на мом сајту у Савети, Здравље, Синуси.

Ако ти није компликовано, можда би могао, чисто реда ради, да одеш да ти ураде ергометрију (због срца).
Goran1
Novi član
Novi član

Post od Goran1 »

Naravno da znam, kupio sam u apoteci sterilnu posudu za urin. Hvala na savetima.
Odgovori