Pojacana pigmentacija

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
nena032
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 6:11 pm

Pojacana pigmentacija

Post od nena032 »

Imam veliki visak kilograma i koza izmedju butina, kao i u intimnom delu je izrazito tamno pigmentisana. Bila sam na pregledu kod dermatologa i nije u pitanju nikakva infekcija. Dobila sam kremu sa 5% urea-e, ali nikakvih poboljsanja nema sem sto je koza neznija. Trenutno sam na dijeti i nadam se da ce se uzrok resiti ali sta cu sa posledicama? Hvala unapred
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Nastavite sa ureom a mozda ukljucite i Depiderm ili slican preparat za izbeljivanje
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
nena032
Novi član
Novi član

Post od nena032 »

da li je predlozena krema na bazi hidokinina ili kako se vec zove supstanca i da li ima neke opasnosti koristiti je u tom predelu tela?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

U Depidermu se nalazi glabridin iz glicirize glabre-sladica, on razlaze visak pigmenta a ne deluje citotoksicno tj pri tom se melanociti i pripadajuci keratinociti ne ubijaju. Mr Silvio mi je nedavno otkrio jos neke biljke iz kojih se dobijaju efikasni izbeljivaci. Do sada su se uglavnom koristili Vit C, vocne kiseline, hidrohinon, Arbutin iz medvetke-Uva ursi, preparati na bazi duda i sl.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Depiderm

Post od mr ph. Silvio »

Depiderm nema hidrokikon a sadrži potpuno bezbednu supstancu za izbeljivanje koja se izoluje iz slatkog korena. Efekat izbeljivanja je mnogo sporiji u odnosu na hidrokinon (efekat se vidi posle mesec dana, možda i malo duže), ali je bezbedan i dobar.
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Evo,ja koristim DEPIDERM i potvrdjujem da je bezbedan,cak sta ja ga nanosim na lice.

Odlicno mirise,tacno se oseca mio miris te biljke koju sadrzi! :)

Pozdrav

Sara
nena032
Novi član
Novi član

Post od nena032 »

Hvala na odgovorima. Gde mogu da nabavim preparat i po kojoj ceni?
goranai
Saradnik

Hiperpigmentacija

Post od goranai »

Ima ga u vecim apotekama. Probajte u SB Trejdu na Banovom Brdu, u Merkatoru ili Ivancic i sin u Resavskoj. Cena je oko 2000 dinara ali krema dugo traje i zaista je dobra.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Hiperpigmentacija

Post od mr ph. Silvio »

New hit za hiperpigmentacije, izašao pre 20-ak dana. Aktivni princip bele rade ili Bellis perenis. Sigurno i bezbedno, ali lagano utiče na hiperpigmentacije. Dr Gorana i ja upravo radimo na formulaciji novog preparata. Biće odličan, a u prodaji za oko mesec dana. :)
belive_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 23, 2011 9:06 pm

Re: Pojacana pigmentacija

Post od belive_ »

Imam veliki problem...
Na levom obrazu mi se pojavila tamnija pigmentacija...Nabija mi komplekse... Toliko me nervira da sam pre mozda godinu dana cuo od prijatelja koji je imao isti problem resenje, krpom sam razdrljao taj deo koze...Ali ona nece da se makne...Malo se prosirila...Da li postoji neka krema sa kojom cu resiti ovaj problem...??? Svi me pitaju:"Sta ti je to na levom obrazu".. itd... Posaljite mi poruku u inbox,ili ovde odgovorite...SvejednO :)

Doktori,pomozite mi molim Vas.. :)
zapitkivalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 10:45 pm

Post od zapitkivalica »

izgleda da ovaj doktor rs vise nefunkcionise!!! i ja sam poslala pitanje pre par dana ali nista vise ne odgovaraju!!! tuzna sam!!!!
Teodora_Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 04, 2013 8:59 pm

Post od Teodora_Bg »

Ja imam problem da kad sam izložena suncu, da neravnomerno crnim, odnosno kao da imam fleke na telu koje su bele boje, odnosno svetlije, i to na određenim mestima- stomaku i donjim leđima. Da li znate šta može biti razlog ovog stanja?

Unapred hvala!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Гљивична инфекција коже.
Odgovori