Potrebna pomoć, mišljenje!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Zmajana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 09, 2013 1:36 am

Potrebna pomoć, mišljenje!

Post od Zmajana »

Pre nekih godinu dana u regiji ispod očiju počele su da mi se pojavljuju sitna ispupčenja, isušeni delovi kože, nešto poput ekcema. Kako sam mislila da je to reakcija na novu kremu koju sam počela da koristim, a oči su mi i inače izuzetno osetljive, nisam pridavala tim promenama veći značaj, samo sam prestala da je koristim. Medjutim, kroz par dana to se jako upalilo i stvorili su se veliki podlivi (do sredine obraza) crvene boje, koji nisu hteli da se smanje, bez obzira na silne obloge koje sam stavljala, što hladne, što kesice kamilice i bivalo je sve gore. Preplašena otišla sam na hitan prijem u Urgentni i jedino što mi je rečeno i što mi je dato jeste da mazem Hydrocortison mast, koja je imala efekat i uklonila mi se gorepomenute tegobe.
Problem posle te upale je to da ne smem nijednu kremu uopšte više da prinesem toj regiji (sem Hydrocortisona, koji ne bi smeo duže od par dana da se koristi, jer je hormon u pitanju), a trebalo bi da počnem sa upotrebom nekih antirid kremica, jer imam 27 godina i bore su počele da mi se pojavljuju.
Interesuje me da li je neko imao sličan problem ili zna o čemu je ovde zapravo reč? Isto tako, mnogo bi mi značila preporuka bilo koje kremice, masti, koje bi pomogle u borbi protiv prvih znakova starenja! Hvala unapred :D
Odgovori