Povreda ramena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Rade Ilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 03, 2013 8:13 pm

Povreda ramena

Post od Rade Ilic »

Unapred se izvinjavam ako postoji vec tema sa istim problemom.
Pre jedno 2 godine zadobio sam povredu ramena rvuci se sa drugom.tokom povrede se tri puta zaredom cuo zvuk kao kada se prelomi prut.Dva dana nisam mogao ni da mrdnem rame.Od tada ne treba mi puno a da povredim rame.Na neki nacin rame mi je zakrzljalo.Kada bacam kamen sa tom rukom, duplo manje dobacim nego pre povrede.Skoro svaki dan radim sklekove,ali me ceste povrede ramena sputavaju.Osecam da nije povreda misica,a s obzirom da se culo kako je puklo i da se povreda stalno vraca mislim da je do ligamenta.Razmisljam da odem kod doktora, ali me zanima sta bi mi rekao,tj kakav i koliko dug oporavak bi bio.
Hvala.
Rade Ilic
Novi član
Novi član

Re: Povreda ramena

Post od Rade Ilic »

I jos nesto da dodam,uprkos jakim bolovima,nisam imao otok,ni krvni podliv ili bilo kakvu masnicu.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Боље да си отишао код неког провереног костоломца да ти погледа раме и евентуално га намести. Ако су се укрстили лигаменти или шта слично, то нико не може да среди осим искусног костоломца.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Rame se ne namesta,pa bi ipak bilo bolje da odes kod lekara.....
Rade Ilic
Novi član
Novi član

Post od Rade Ilic »

Ja se izvinjavam posto se nisam dobro izrazio.Imam osecaj da je rame zakrzljalo SAMO kad bacam kamen ili izvodim takav neki slozeniji pokret.Inace normalno ga koristim sve dok se nepovredim.Otici cu kod lekara,jedino me zanima koliko bi trajao odprilike oporavak i koliko fizikalna terapija ili sta vec?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Раме се итекако намешта, наравно ко зна. :D

Ако две године раме не може да се опорави, вероватно је нешто исчашено и захтева враћање у нормалан положај.
Rade Ilic
Novi član
Novi član

Post od Rade Ilic »

covece pa meni niko da odgovori ono sto ja pitam.i da nije na mestu kostolomac bi ga samo vratio,nemoze ga on regenerisati.imao sam jednog "kostolomca" u selu koji je sad nazalost pokojni,koji mi je vratio zglob na mesto,ali posle sam imao dosta povreda istog zgloba koje su na kraju nekim cudom prestale.kazao sam vec,mislim da sam ostetio ligament.pitanje je koliko bi trajao oporavak odprilike i fizikalna terapija????
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Rade Ilic napisao:Ja se izvinjavam posto se nisam dobro izrazio.Imam osecaj da je rame zakrzljalo SAMO kad bacam kamen ili izvodim takav neki slozeniji pokret.Inace normalno ga koristim sve dok se nepovredim.Otici cu kod lekara,jedino me zanima koliko bi trajao odprilike oporavak i koliko fizikalna terapija ili sta vec?
Lici na povredu rotatorne manzetne ,a ona se oporavlja redovnim istezanjem i jacanjem misica koji je cine.Sto se tice fizikalne terapije mislim da je dovoljno da vam fizioterapeut pokaze vezbe koje mozete raditi sami kod kuce.

http://www.youtube.com/watch?v=X1O0xYDK0FY

i rame se ne nameste jer zbog plitke kapsule koja je sklona skracivanju svako nestrucno namestanje stvara oziljak koji ugrozava pokretljivost,pa se cesto desava da neki pokreti ne mogu da se izvedu do kraja zbog diletentskih pokusaja da se "nameste". Puno srece
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Е друже Раде, то је друга прича. Ако ти је већ све на свом месту, онда ти препоручујем проверену варијанту - са магнетима. Само не са оним глупим и прескупим магнетним накитом. Треба ти рецимо овакав магнет: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html.

Вероватно би била довољна два таква магнета која би ухватио око мајице на одговарајућем месту код рамена. Тако би држали сами себе и не би ти био потребан неки ластиж или шта слично. Ако би их свакодневно носио бар по 16 сати, убеђен сам да ти било много боље за неких пола године, а можда и раније.

Прочитај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s у здравственима саветима, писао о деловању магнетног поља под: Магнети, Магнетно поље, Зглобови.
Rade Ilic
Novi član
Novi član

Post od Rade Ilic »

opet sam pogresno shvacen :lol: zglob koji mi je "kostolomac" namestao je nozni,jos davno,a ne rame,njega nisam "namestao".u poslednja dva meseca sam povredio rame 3 puta,na neke glupe nacine,nisam imao sanse da predvidim da cu povrediti rame.proslo bi mene rame i za mnogo manje od godinu dana,samo da ga ne povredim u medjuvremenu.da je terapija magnetima proverena varijanta,nije..da li ti imas neki dil sa proizvodjacima magneta,kad ih stalno preporucujes ? :lol: A to sto je terapeut rekao,sumnjam u to,iz razglo sto sam ja povredio rame,tako sto sam ispravljenom rukom u laktu, vukao na dole,znaci da ti misici uopste nisu ni ucestvovali niti su istegnuti,izvinjavam se ako gresim.u svakom slucaju hvala na odgovorima !
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немам дил. :D Ја имам фабрике магнета у Немачкој и околини, па их овако рекламирам јер немам друга посла него да сваки дан пар сати потрошим на овом форуму како бих зарадио неки динар. Још имам и фабрику соде бикарбоне, петролеја и плантаже кајсија. Осим тога Панспорт је моја фирма, а сви лекари које препоручујем су ми блиски рођаци. Имам и фабрику у Кини која производи Истеки. Ето. Ваљда нисам ништа заборавио. Шта ћеш. Ја сам ексцентрични мултимилијардер који троши време на форуму. :lol: :lol: :lol:

Зашто ти је чудно што стално причам о магнетима? Ниси можда претпоставио да их ја стално користим и да сам одушевљен њиховим деловањем и способношћу да убрзају регенерацију организма? Зар мислиш да баш сви људи имају скривене лоше мотиве за оно што раде?
Rade Ilic
Novi član
Novi član

Post od Rade Ilic »

ahahahhah :lol: samo sam hteo da naglasim da dejstvo magneta na oporavak jos nije dokazan.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја сам ти живи доказ, као и још пар рођака и колега. Осим тога, скокни до сајта проф. Душанке Мандић па види. Онда набави књигу професора Лажетића из Новога Сада за коју нисам сигуран како се зове јер сам је давно вратио. Назив јој је нешто као Магнетобиологија или Магнетотерапија. Сам се увери у доказе изузетно позитивног деловања сталног магнетног поља на живе организме.

И обавезно ми јави ако нађеш књигу у продаји јер хоћу да је купим.
Rade Ilic
Novi član
Novi član

Post od Rade Ilic »

Bio sam kod ortopeda,rekao mi je da ne moze da mi pomogne.Kaze ako prodje samo od sebe,proci ce.Pridrzavam se ovih vezbi istezanja koje je postavio terapeut vec jedno 2 nedelje,odma sam mogao da primetim poboljsanje,imam vecu pokretljivost,i cini mi se da su sada mnogo manje sanse da se povredim.Hvala na odgovorima!
Odgovori