Spironolakton
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Spironolakton
Da li neko zna gde se moze dobiti receptura za 2% ili 5% losion? Moj farmaceut mi moze napraviti samo po receptu dermatologa pa me zanima da li u Beogradu postoji neki koji bi mi prepisao ovaj losion za tretiranje genetske alopecije? Hvala unapred.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ok, ok....to je lek diuretik (water pill)-tako se snizava krvni pritisak, jel da?! A i tretira celavost (musku i zensku, svejedno)-antiandrogen. A ujedno zato sto je antiandrogen, ko sto rekoh, tretira i hirsutisam-pojacanu dlakavost kod zena. Znaci tablete se uglavno koriste od strane zena, a masti i losioni (celavost) od strane muskaraca. Problem solved.
Sada samo da nadjes da ti neko odgovori na pitanje.

Sada samo da nadjes da ti neko odgovori na pitanje.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cuj,
Ovde, "Tamo daleko", dermatolozi lece ljude samo licno, ne preko mene ili preko e-maila, iliti sta ja znam...
U vezi toga znaci, ne mogu ti biti od pomoci.
Nego.... rece da ti je to genetska alopecija?! Hm.... ne mozes nista da uradis, gene su ZAKON brate!!!
Budi ziv i zdrav, i bez kose se moze, veruj
Puno pozdrava.
Ovde, "Tamo daleko", dermatolozi lece ljude samo licno, ne preko mene ili preko e-maila, iliti sta ja znam...

U vezi toga znaci, ne mogu ti biti od pomoci.

Nego.... rece da ti je to genetska alopecija?! Hm.... ne mozes nista da uradis, gene su ZAKON brate!!!

Budi ziv i zdrav, i bez kose se moze, veruj

Puno pozdrava.
Pretpostavljam da se radi o genetskoj alopeciji s obzirom da mi se kosa proređuje po šablonu. Uzgred može se i bez zuba ali sigurno ne bi sedela mirno i posmatrala kako ispadaju, zar ne?:) Mnogo toga može da se uradi da bi se opadanje kose zautavilo ili barem usporilo ali živimo u jednom relativno zaostalom okruženju gde lekari jednostavno ne obraćaju mnogo pažnje na bolesti koje te ne mogu direktno ubiti. Psihološki uticaj se naravno zanemaruje... Veliki pozdrav i tebi, tamo daleko:)