pomoć - crvenilo, prištovi na licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
kmeka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 07, 2013 7:18 am

pomoć - crvenilo, prištovi na licu

Post od kmeka »

pomozite mi, već neko vreme imam na licu nekakvo crvenilo sa malim papulama koje otiče, žari i svrbi. Reaguje na sve i svašta, tako da ne izlazim iz kuće kad ne moram. Pomagalo mi je kad sam mazala preparatima sa betametazonom, ali samo trenutno, jer posle tri dana sve bude još gore. Crvenilo je locirano na obrazima i ne podnosi apsolutno ništa. Dermatolog mi je dao terapiju eritromicin, belogent, metronidazol, orvažil i dijagnostifikovao seboroični. Nije pomogla, a i dijagnoza je bila pogrešna. Par dana po prestanku terapije bilo je jako jezivo, crveno, puno nekakvih sitnih prištića i svrbelo je. Nakon prestanka svraba počinje da gori, da bude jako crveno i žari.
Sada sam oko 30 dana na terapiji antibioticima (za perioralni/rozaceu). Umivala sam se kamilicom i bilo se smirilo. Opet se pogoršalo u pms-u i to pogoršanje sada ne prolazi. Opet sam mazala borogalom i avene kremom za osetljivu kožu i peklo me je dok sam mazala, sad je opet crveno. Očigledno da koža ne podnosi nikakve kreme, ni francuskih proizvođača. Jedino na šta dobro reaguje je kamilica (umivanje čajem od kamilice) i (srećom!) vichy tečni puder koji mi se čini da dosta zaštiti kožu kad idem napolje. Šminku skidam bebi uljem za osetljivu kožu i pored toga mažem još ad bebi kremu i to je sve od kozmetike što dolazi u obzir. Sad moram da napravim pauzu u antibiotskoj terapiji, i ostajem praktično samo na kamilici, a pogoršanje je sad bilo takvo da me je vratilo na početak. Nikad ne znam kakva ću da se probudim i da li ću taj dan moći da idem negde uopšte. Najgore je kad moram da idem negde, a ono se zacrveni, podivlja...najgore je što su papulice tj. prištići iznad nivoa kože kad se upali, pa to puder ne može da prekrije. Izgleda užasno. Nikad pre nisam imala problema sa kožom, izuzev nešto malo akni na čelu koje sam rešila antibebi pilulama. A džaba mi sad te pilule kad je od njih ovo crvenilo postalo još gore! Pomagajte, ludim! Da li je to uopšte taj perioralni dermatit (prva dijagnoza mi je bila seboroični i potpuno me je uništila) ili može da bude nešto ozbiljnije? Mislim da nikad neće proći... Napominjem da mi je koža na tom području jako suva.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: pomoć - crvenilo, prištovi na licu

Post od aa_aca »

Немој да се кљукаш антибиотицима јер ћеш се скроз упропастити.

Ја имам/(сам имао) неке чудне црвене појаве на кожи које су личиле на опекотине и јављале су се када је топло или када се знојим. Нико није знао о чему се ради нити је ишта помагало од крема. Пре непуних месец дана сам експеримента ради, не знајући шта да радим, узео да неке "опекотине" мажем кефиром који сам правим и пијем. На моје изненађење почеле су да се повлаче. Пробај и ти.
kmeka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 07, 2013 7:18 am

Post od kmeka »

Kefir i jogurt sadrže kulture i kontam da me zajebavas. Osim sprdnje dobila sam još niz glupavih privatnih poruka gde kojekakvi luzeri pokusavaju da prodaju kreme.
Ukoliko neko naiđe na ovaj forum I ima sličan problem (perioralni dermatitis), rešenje je prestanak upotrebe kortikosteroidnih I svih kozmetičkih preparata, prestanak upotrebe oralnog kontraceptiva ili anaboličkih steroida. Obolelo mesto se ne dira I umiva se samo kamilicom I pantenol mast. Piju se šumeće tablete cinka I radi na podizanju opšteg imuniteta. Lek izbora je tetraciklinski antibiotik (doksiciklin), ali ne morate da ga pijete dugo I kontinuirano. Ne mazati nikakve kreme dok se ne poboljša, ne koristiti nikakve sapune, losione, pilinge, ništa.
A kretene koji bi samo nešto da prodaju I nekog da drndaju, nosite se u...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Био сам озбиљан и није ми јасно како си закључила то што си написала. На шта мислиш? Да си погледала бар још неке моје постове, видела би да ми није намера да икога зезам.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am

Post od Vokabular »

Gospodjo,vrlo ste bezobrazni.Ja sam Vam predlozio kremu MUMIEMAST koja je proverena a vi nazivate ljude koji Vam daju savete luzerima.
Jako bezobrazno od Vas i nekulturno.
Kukate ovde ko baba kurana a onda kada dobijete savet u nadi da ce Vam biti bolje,korisnike nazivate luzerima.
Poisetite psihijatra jer su Vam promene na kozi nastale na nervoj bazi.
Ubudjala luzerko.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vokabular »

kmeka napisao:Kefir i jogurt sadrže kulture i kontam da me zajebavas. Osim sprdnje dobila sam još niz glupavih privatnih poruka gde kojekakvi luzeri pokusavaju da prodaju kreme.
Ukoliko neko naiđe na ovaj forum I ima sličan problem (perioralni dermatitis), rešenje je prestanak upotrebe kortikosteroidnih I svih kozmetičkih preparata, prestanak upotrebe oralnog kontraceptiva ili anaboličkih steroida. Obolelo mesto se ne dira I umiva se samo kamilicom I pantenol mast. Piju se šumeće tablete cinka I radi na podizanju opšteg imuniteta. Lek izbora je tetraciklinski antibiotik (doksiciklin), ali ne morate da ga pijete dugo I kontinuirano. Ne mazati nikakve kreme dok se ne poboljša, ne koristiti nikakve sapune, losione, pilinge, ništa.
A kretene koji bi samo nešto da prodaju I nekog da drndaju, nosite se u...
Kakav bolesnik od korisnika.Lecenje,lecenje,lecenje,pravac ambulanta luzerko.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vokabular »

I da TEBI skote ne treba nikakva pomoic,sveni u svom problemu.Tebi neko nudi nesto da proda kakav idiotizam bolesni...teraj se zeno u 3p.m.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vokabular »

aa_aca napisao:Био сам озбиљан и није ми јасно како си закључила то што си написала. На шта мислиш? Да си погледала бар још неке моје постове, видела би да ми није намера да икога зезам.
Aco molim te ignorisi ovakve nazovi ljude....njima ne treba pomoc
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Хвала на савету. Покушаћу.
Odgovori