Pirincane pahuljice opet ja

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jelr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 8:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pirincane pahuljice opet ja

Post od jelr »

opet ja sa pitanjem o pirincanim pahuljicama. Pedijatar nam je rekao da bebi treba davati onoliko kasika koliko ima navrsenih meseci. Nisam obratila paznju da li je kasika (supenih) ili kasicica (kafenih). Takođe ne razumem da li se radi o kasikama (cama) koje dete pojede ili o kasikama suvih pahuljica tj . onih koje se pomesaju sa mlekom. Da li neko može ovo da mi pojasni?
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm

Re: Pirincane pahuljice opet ja

Post od Babyboom »

Ne opterecuje se time...Imas meru na kutiji po mesecima i tako radi. Mozda beba nece moci toliko da pojede, mada moja beba bas voli da jede i htela bi i vise ali ne dam ja:)
Ako ste poceli sa vocem, super se kombinuje- malo vocne kasice ubacis u pirincane pahuljice.
Korisnikov avatar
majka mara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 13, 2010 10:02 pm

Post od majka mara »

jelr napisao:opet ja sa pitanjem o pirincanim pahuljicama. Pedijatar nam je rekao da bebi treba davati onoliko kasika koliko ima navrsenih meseci. Nisam obratila paznju da li je kasika (supenih) ili kasicica (kafenih). Takođe ne razumem da li se radi o kasikama (cama) koje dete pojede ili o kasikama suvih pahuljica tj . onih koje se pomesaju sa mlekom. Da li neko može ovo da mi pojasni?
misli na supene kasike,merica je (milupa) 45 grpahuljica+150ml prokuvane rashladjene vode,pomesas kad dobijes glatku masu mozes nahraniti bebu,za prvi i drugi put mozes napraviti 1/2 doze,posle 1h ponudi bebi mleko 80ml,a odmah posle pahuljica ponudi bebi vodu (probaj ih sam videces da ces biti zedna posle par kasika
SlikaSlika
jelena_s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 3:13 pm

Post od jelena_s »

ja se slazem sa babyboom...nemoj da se opterecujes kolicinom... ja sam pre par dana pocela sa milupinim pirincanim kasicama, prvog dana sam napravila gusto, dete naravno odbilo ;), posle shvatih, pa sam dodala malo vode, da bude tek nesto gusce od mleka... i tako se polako navikavala..najpre par kasicica, vec sledeci dan nesto vise, a cetvrti peti dan pojela je pola doze preporucene na kutiji... posle je ponudis da sisa, a dok je hranis, ponudis je i vodom..cisto da malo 'protera' kasicu... polako, nigde ne zurimo... prati bebin ritam, i bez opterecivanja gramazom...
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Jeste probale Nestle Riža i kukuruz fenomenalne su.
Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Meni su milupine sve dobre.Ima bas kukuruz.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
princezita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 16, 2013 10:08 pm

Post od princezita »

Moja beba ima 4 puna meseca.Polako smo poceli sa uvodjenjem cvrste hrane posto smo mi na adaptiranom mleku kako se prave milupine pirincane pahuljice obicne sa adaptiranim mlekom da moze da pije na flasicu.Da bismo konacno mogli da preguramo noc bez potrebe za jos jednim obrokom mleka :wink: .Molim za pomoc :(
jelenajagodina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 25, 2005 9:34 pm

Post od jelenajagodina »

nije preporučljivo davati ih na flašicu, princezita
kao ni bilo koju drugu hranu

na kutiji postoji uputstvo na koji način se pripremaju, naravno po uzrastu
mada, neke bebe će pojesti manje, a neke više
Odgovori