Upala folikula dlake

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Gazimestan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 23, 2013 8:50 pm

Upala folikula dlake

Post od Gazimestan »

Za početak pozdrav svima. Odmah da se izvinim ukoliko postoji tema slična ovoj, ja je stvarno nisam našao ,a imam problem koji me malo muči pa bih voleo da mi neko ''stručniji'' ili neko ko zna pomogne...

Dakle pre nekoliko meseci mi se pojavila crvena tačka na testisu posle brijanja tačnije na koži istog i to sam siguran posle brijanja. Deo sam istisnuo ali nisam do kraja jer nije moglo jednostavno je bila predvrda. Pokušavao sam još ali takodje nije moglo ostala je ''začaurena''. Nije bilo bolno, niti mi je smetalo tako da nisam video nikakav problem. No ipak kako neko vreme prolazilo mene je brinulo pa sam odlučio da porazgovaram sa roditeljima uzeo sam neke kreme mazao ali ni to nije pomoglo. Da bi pre nekih nedelju dana se to odjednom naprasno povećalo i počelo da pravi smetnje, naravno uplašio sam se pročitao baš svašta i otišao kod privatnog urologa.
Objasnio sam šta je problem. Čovek mi je rekao da je to upala folikula dlake i da tu treba da uradi mali rezić kako bi to bilo oke, takodje da nije ništa strašno i da će proći za 2 dana, kao i naravno da nisam trebao sam da diram. Ali jbg šta sam ja znao kada takvih problema nisam imao do sada nikada, vodim računa i što se higijene i odnosa tiče. Uglavnom kao što rekoh napravio je taj rez mali i rekao da ću morati samo da idem par dana na previjanje dok to ne bude uredu i ne izadje sve. Naravno meni je laknulo jer sam se plašio ozbiljnijih stvari i tu nisam video problem. Svaki put kad sam otišao mi je rekao da sve ide odlično. Ali poslednji put iako mi je rekao isto da ide odlično, rekao mi je kada to izadje da će morati opet da me ''secka'' ali ovog puta sa ušivanjem jer treba da se izvadi čaura i da je to ozbiljniji rez jer je to dublje ovaj prvi je valjda samo površinski. Mene to bukvalno više ni ne boli niti pravi probleme ni ništa ali ne bih nikako voleo da se šijem pogotovo ne tu.
Zanima me da li postoji neki drugi način tipa azot ili tako nešto? Da li se to radi u lokalnoj ili opštoj anesteziji? Nikako ne želim da provedem ni pola dana u bolnici ,a kamoli više...
Odgovori