Hiperaktivna bešika

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Beba021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 9:44 pm

Hiperaktivna bešika

Post od Beba021 »

Imam problem hiperaktivne bešike već više od 20 godina (sad mi je 40). To znači da sam prošla sve moguće analize i da nema stvarne patologije osim što izgleda da imam signale da moram hitno da mokrim čak i ako mi bešika ni blizu nije puna. S tim se patim još od rane mladosti ali nije oduvek bilo tako. Mislim da je problem nastao kad sam počela da idem "za svaki slučaj" (zbog dužeg putovanja autobousom u srednju školu) pa sve češće i češće "za svaki slučaj" i tako postepeno navikla taj mišić da se aktivira i na vrlo male količine tečnosti. Nemam problema sa inkontinencijom (zasad, nadam se da i neću imati), ali je osećaj VRLO neprijatan i svako putovanje čak i na sat-dva mi je prava noćna mora. Takođe se budim noću najmanje jednom. Pokušavala sam da se odviknem od ovoga suzdržavanjem na što duže ali je užasno neprijatno i nemam utisak da pomaže osim što se satima patim i suzdržavam. Putovanja autobusom na more meni su najgora, ponekad se dehidriram do granice izdržljivosti pre putovanja i čak NI TO ne pomaže mnogo.
Uskoro me čeka put od najmanje 10 sati. Postoji li neki lek koji bi malo umirio živac bešike tako da može da izdrži do neke normalne količine urina? Prošla sam jako mnogo analiza i urologa i nema ništa osim što sam verovatno svojom krivicom učinila taj živac preosetljivim.
Hvala unapred!
Odgovori