SKINOREN - zašto ga nema?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
jonsi87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2012 11:59 am

SKINOREN - zašto ga nema?

Post od jonsi87 »

Imao sam problem sa aknama na leđima godinama, i konačno sam otišao kod dermatologa pre 6 meseci. Ustanovila je da su u pitanju acne vulgaris i prepisala mi je Skinoren kremu i neki gel na bazi AHA kiselina za čišćenje.

Nakon dva meseca terapije rezultatima sam bio više nego zadovoljan, konačno su nestale duboke upale, crvenilo i koža se iščistila. Nisam imao nikakve kontraindikacije.

Međutim, izgleda da u Srbiji ni u čemu ne možeš uživati dugo jer iz nekog razloga je krema postala deficitarna! :evil: Prestali su da je uvoze... već u januaru sam morao da zovem brdo apoteka u gradu da bih našao negde gde je eventualno još ima. Ranije je koštala 850din sada traže 2200 din, a i to nije trajno rešenje jer im je otprilike ostala jedna tuba.

Mislio sam možda će konačno početi da je uvoze, ali ništa. Sad ne mogu da nastavim sa terapijom i stanje se počelo pogoršavati, sreća nije strašno. Ranije sam je koristio jednom dnevno, sada stavim jednom u šest dana.. ali kako je koristim na relativno velikoj površini neće mi potrajati.

Nije mi jasno ni zašto ni kako to može da se dogodi? Stvarno sam probao svašta od proizvoda protiv akni (i mnogo skuplje), na bazi aha kiselina i benzoil peroksida, ali ovo je jedino što je meni pomoglo!

Kada sam pitao u apoteci da li postoji neka zamena, svuda su mi rekli da nema nikakva slična krema tj na bazi azelainske kiseline.

Ima li neko neke informacije, ili bar da li zna može li se poručiti iz inostranstva?
srecko_maler
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 23, 2013 11:54 am

Re: SKINOREN - zašto ga nema?

Post od srecko_maler »

http://www.bbsoft.rs/infocentar/apoteke ... p=5&l=2021

spisak apoteka u bg koje ga navodno još imaju, ja idem sutra da kupim :D Sretno!
Odgovori