Pozdrav svima. Pokušavam da pronadjem na forumu ovu temu, ali mi slabo ide od ruke, pa reših da pomoć potrazim ovde. Naime, moja mama (59 god) je posle operativnog lečenja dobila bakteriju Clostridium difficile tixin A,B, koja se manifestovala učestalim kašastim stolicama i temperaturom od 37 do 37.8. Već drugog dana simptoma, mi smo se javili Infektologu i bakterija je potvrđena. Ona je hospitalizovana i pored infuzija, leči se Vankomicinom koji uzima oralno, Orvažilom i probiotikom koji pije tri puta dnevno. E sad, izgleda da to sve vrlo, vrlo polako ide na bolje, pa bih ja da pokušam da joj pomognem da oporavi imuni sistem. Koliko sam do sada pročitala, čak i posle lečenja, ova se bakterija lako navrati, pa kako to mogu sprečiti? Koja hrana podiže imunitet, a ne smeta obolelim crevima? Ili možda nešto od preparata koji se kupuju u apoteci (omega 3...?), čajeva...? Da maler bude veći, četvrtog dana lečenja pojavila se neka t- 38.2 pa je doktorka uključila antibiotik Marocen da pokrije eventualno nešto (ne zna niko šta). Valjda joj Maroven neće sad pogoršati ovo sa Klostridiom?!
Zato, molim vas, ako iko ima koristan savet, neka mi se javi da mi pomogne. Hvala umapred.
Clostridium difficile
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Re: Clostridium difficile
Вероватно јој је организам киселији него што треба да буде. Нека проба са исхраном по књизи "Алкализуј се или умри". Осим тога, домаћи кефир би јој био одличан.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 10:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala, već danas ću potražiti ovu knjigu.
На мом сајту w w w . a c a . r s имаш линк према књизи ако хоћеш да је купиш, под Савети, Здравље, Кандида. Неки рекоше да је распродата, али нисам сигуран.