frenulom.. pomoc

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
sejuani88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 28, 2013 8:08 am

frenulom.. pomoc

Post od sejuani88 »

Ovako. Vec sam pisao, ali mi niko nije odgovorio. Pre par meseci sam slucajno, dok sam spavao sa devojkom, povredio frenulom, ne znam kako mi se to bas sad desilo, nikad pre nisam imao nikakav problem. Nije pukao vec se samo nadrazio, i kao da mi se na njemu pojavilo, kako bih se izrazio, nesto kao neka nit, kao da sma ga istegao.. Nije nista venericno, isao sam kod doktora.. Ali nisam stigao da odem kod urologa. Citao sam malo po netu pa sam uzeo didermal mast. Mogu da kazem da se to istegnuce povlaci po malo, ali je i dalje tu. Koristim mast vec 5 dana, jednom nevno, jako malo nanesem pre spavanja. Moze neki savet..
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: frenulom.. pomoc

Post od Dr011 »

zove se frenulum...moguce da je malo zategnutiji i da zato pravi problem, jedino resenje je frenulotomija cime se frenulum potpuno oslobodi og glavica...ne mogu kreme tu da pomognu, takvo je tkivo frenuluma...javi se urologu, tom malom intervencijom od minut ce ti potpuno resiti taj problem, nema razloga da trpis...
sejuani88
Novi član
Novi član

Post od sejuani88 »

Dr011 napisao:zove se frenulum...moguce da je malo zategnutiji i da zato pravi problem, jedino resenje je frenulotomija cime se frenulum potpuno oslobodi og glavica...ne mogu kreme tu da pomognu, takvo je tkivo frenuluma...javi se urologu, tom malom intervencijom od minut ce ti potpuno resiti taj problem, nema razloga da trpis...
Kako mislite potpuno oslobodi?? Kao nema ga vise ili samo malo popusti. Ja imam 25 godina, i nikad pre mi se tako nesto nije desilo. Samo odjednom... Nisam imao nikakav problem sto se toga tice, godinama pre...
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

Doktor će ti bolje objasniti, ali to je jedna kratka intervencija kojom se rešava problem sa kratkim frenulumom, znači oslobodi se deo frenuluma koji "vuče" glavić na dole pri erekciji. Sve se to radi pod lokalnom anestezijom, traje bukvalno minut i odmah ideš kući, bezbolno potpuno takodje. Pričam pošto sam radio ovu intervenciju pre neke dve godine.
U svakom slučaju obrati se urologu na pregled pa ćeš videti šta preporučuje...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

sejuani88 napisao:
Dr011 napisao:Kao nema ga vise ili samo malo popusti
trebalo bi potpuno da se otkaci od glavica, tad se postize najbolji efekat i vise ne pravi nikakvu smetnju...javi se na pregled da se prvo vidi kakva je tacno situacija, pa ako bude trebalo to da se radi, zaista je jedna minimalna intervencija od koje se ne treba plasiti... :)
sejuani88
Novi član
Novi član

Post od sejuani88 »

Danas sam otisao kod urologa, posto od kad su pocele ove vrucine, frenulum mi se bas nadrazio, pocrveneo. Rastegao me celog dole. Mislio sam da ce da pukne. (mogu slobodno da kazem da urolozi nemaju osecaj, pre par godina sam bio zbog varikokele kod dva doktora i nisam do tad znao da su testisi toliko izdrzljivi). :D Pitao me da li mi povlaci glavic kada je u erekciji, odgovorio sam ne, nemam taj problem... Uglavnom dao mi je neku kanesten kremu i objasnio mi da moram bas taj deo ispod frenuluma,uvek da perem, naravno odrzavam higijenu. Da mi je to malo duze, pitao me imam li nekih problema prilikom odnosa, nemam nikakvih. Samo da mazem nekoliko puta dnevno.. Spomenuo je neku intervenciju u pocetku, ali kada me pregledao i dao kremu, nije nista vise spominjao u vezi toga....
U uputstvu pise da je ta krema za gljivicna oboljenja, nemam ja gljivice, isao sam na venericno pre nekog vremena i zena mi je rekla da nema nista sa venericne strane. Kako ta krema moze da mi pomogne? I da li treba da obavestim devojku da moram neko vreme da mirujem??? :D
Odgovori