nelagodnost koja traje godinu dana II

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Scorpio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 2:49 pm

nelagodnost koja traje godinu dana II

Post od Scorpio »

Pozdrav!
Imam problem koji se sastoji u sledecem:
Pre godinu i po dana sam operisao varikohelu u drzavnoj bolnici,ceo postoperativni tok je prosao uredno i posle kontrolnih spermograma koji su bili losiji nego pre operacije sam po preporuci doktora poceo da pijem medikamente koje je prepisao! Elem u toku ovih godinu i po mi se javlja bol na oko 10-ak cm ispod rane neposrebno u blizini pubicne kosti sa leve strane! Ne verujem da ima neke veze sa varikohelom jer se javi bol oko 4-5 puta godisnje i traje 4-5 dana! Pitao sam 2 urologa za misljenje i oba su rekla da nema to nikakve veze sa varikohelom! Sad se ja pitam sta moze prouzrokovati taj neugodan bol! Jedan urolog je rekao da sumnja na preponsku kilu(herniju)! Medjutim meni nista nije iskocilo u tom delu!Primecujem da se bol javlja posle napora, npr hodanje stepenicama, duze hodanje itd... eh da i da napomenem taj bol se javljao i pre operacije ali ne takvog intenziteta i trajanja sto i dovodi do zakljucka da nema nikakve veze sa operacijom! Moze li mi nelo reci kako se manifestuje preponska kila, i kako tece operativni zahvat!
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Upravo je jedan od simptoma to sto ti osecas.Potrebno je da odes kod hirurga koji ce ti ispitati ingvinalni kanal
Operacija kile traje oko 45 minuta,postoji vise tehnika.Neke su sa ugradnjom sintetskog materijala (tzv mrezice) neke su obicne.Ako me pitas sta je bolje,to ti niko ne moze tacno reci jer je tahnika sa mrezicama relativno noga i jos se ne znaju posledice nakon 20 i 30 godina...zato se i ne preporucuje kod mladjih ljudi koji bi i mogli da dozive taj period...Medjutim,neki bas preporucuju...zato kazem da je to jos uvek kontraverzno i podeljeno.
Operacija se radi u lokalnoj,spinalnoj ili opstoj anesteziji sto zavisi od stanja pacijenta.
Da ne duzim dalje,ako je potrebno da se operises,javi se.
Odgovori