Hitno .Testisi .Potrebna pomoc
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 04, 2013 3:33 pm
Hitno .Testisi .Potrebna pomoc
Potrebna mi je pomoc ne znam sta se desava ...Imam problem sa levim testisom na slici (u paintu radi vase pomoci ) .Imam problem sa gornim delom gde je kao neka vena koja ulazi u testis , ona je malo debljana na ulazu u testis (gornji deo slike ) to imam vec godinama i nisam pridavao neki ogroman znacaj tome ..Dobio sam udarac pre nekih 15-20dana u testis i prilikom tusiranja pre par dana sam napipao i manju kvrgicu na donjem delu, koja nije tvrda i imam osecaj kao da je od udarca tog jer kad stiznem jace malo me zaboli.(ne jako) https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 4353_n.jpg Molim za pomoc, sugestije , itd...U ponedeljak idem da uzmem uput za urologa, ali me zanima da li mi neko moze pomoci,jer nemam mira...
Re: Hitno .Testisi .Potrebna pomoc
tu gore mogu biti prosirene vene, a dole moze biti deo epididimisa koji je iziritiran udarcem...da li je odvojeno od testisa? moze naravno biti i nesto trece, mora se to opipati, ovako na slepo ne moze se nikako nista tacno reci...
-
- Novi član
A za donje ne znam kako bih najbolje objasnio, otprilike je kao sto je na slici...S' tim sto ja taj deo mogu malo da povucem,znaci slicno gornjem prevoju ili spoju na veni.
Cini mi se da je mekoca tkiva ili teksutura ista kao i sam testis, samo da je malo odvojeno..S' tim sto ponavljam kada malo jace stisnem malo me zaboli...Poplasio sam se najvise sto je od udarca proslo vec 20tak dana,pa sam pomislio da mozda nema veze sa udarcem, da nije nesto ne daj Boze ozbiljnije...Kakvo je vase misljenje doktore? Meni to ne daje mira , sutra idem po uput za urologa u svakom slucaju ,ali mi je lakse kada bih znao bar nesto od tome...Hvala doktore na izdvojenom vremenu
Cini mi se da je mekoca tkiva ili teksutura ista kao i sam testis, samo da je malo odvojeno..S' tim sto ponavljam kada malo jace stisnem malo me zaboli...Poplasio sam se najvise sto je od udarca proslo vec 20tak dana,pa sam pomislio da mozda nema veze sa udarcem, da nije nesto ne daj Boze ozbiljnije...Kakvo je vase misljenje doktore? Meni to ne daje mira , sutra idem po uput za urologa u svakom slucaju ,ali mi je lakse kada bih znao bar nesto od tome...Hvala doktore na izdvojenom vremenu
moze biti da opipavas epididimis sa donje strane testisa, koji je normalna struktura, ali upravo zato da eventualno ne bude nesto ozbiljnije treba se svakako obaviti pregled, moze biti nesto bezazleno, ali i nesto drugo, bez pregleda ne moze se nista reci, javi se sutra na pregled pa ce se videti o cemu se radi...
-
- Novi član
Naravno , sutra se javljam na pregled..Hvala doktore jos jednom.