Pozdrav svima, hteo bih strucnu pomoc oko sledece stvari koja me muci duze od godinu dana i sa kojom ne znam kako da izadjem na kraj a ne mogu da zivim vise ovako koliko mi smeta, a to je bol u grlu i zapusen nos:
Pre nekih godinu dana sam bio kod doktora opste prakse koji mi je davao antibiotike, injekcije koji mi nisu pomogli, bude mi malko bolje ali to nije to i ne prodje mi od toga. Potom sam kod ORL-a isao dva puta, prvi put mi je rekao da mi grlo nije strasno i dao mi je septolete za nedelju dana na bazi zalfije, drugi put mi je reko isto to i dao mi septolete na bazi zalfije za 2 nedelje ali mi nije bilo bolje. U medjuvremenu sam se preselio u Beograd (fakultet) i otisao u Studentsku polikliniku, na opstoj praksi su me poslali na ORL. Vadio sam krv (rezultati su uredni) i radio bris grla, nosa (rezultati su takodje uredni)
Onda mi je ta doktorka (ORL) dala Ospamox i Operil sprej za nos, nakon toga (kada mi nije bilo bolje) inhalacija 2 dana i nakon toga "Ja vise nista ne mogu da vam pomognem promenite lekara". Drugi tj. treci ORL mi je rekao da imam hronicnu upalu grla, da mi grlo nije strasno da imam blago crvenilo i da ne smem vise da pijem lekove jer mogu postati rezistentan na lekove, preporucio mi je da ispiram grlo vodom sa solju, kantarionovim cajem i dao mi da mazem na grlo neku ljubicastu smesu koju ne znam kako se zove, na bocici ne pise, direktno na grlo, od svega ovoga meni jeste malko bolje ali ja i dalje ne mogu da gutam normalno, kad pricam boli me grlo, kad potrcim boli me grlo, onda je utvrdio da me boli grlo zbog upale nosa (da dok spavam disem na usta itd) i dali su mi Bekonazis sprej, koristim ga 15 dana i i dalje mi nije bolje, grlo me i dalje boli, nos mi je i dalje zapusen.
Hteo bih da vas pitam za vase misljenje i molim za odgovor posto sam postao ocajan, imam 19 godina i mucim se sa ovim dugo vremena, svakog jutra me boli grlo i ne mogu vise da izdrzim ovako a nemam resenja, a od silnog setanja od doktora do doktora sam izgubio poverenje jer, kao sto ste mogli da procitate, probao sam sve i svasta i nimalo mi nije bolje.
Nadam se vasem odgovoru i hvala unapred,
Pozdrav Aleksandar
Bol u grlu, zapusen nos - duze od godinu dana
Re: Bol u grlu, zapusen nos - duze od godinu dana
Ja imam isti problem, pa ako bi mogao netko pomoci.
Re: Bol u grlu, zapusen nos - duze od godinu dana
Evo proslo je jos 6 meseci i nikakve promene.
Na kraju su mi u poliklnici rekli da mi je grlo takvo kakvo jeste jer imam hronicnu upalu nosa.
Sto se tice nosa probao sam sve moguce sprejeve, i uvek mi je zapusen.
MOLIM nekog da mi odgovori ovde, jer ja stvarno ne znam sta cu da radim vise. Imam osecaj knedle u grlu, nos mi je zapusen konstantno, i ne vidim bilo kakvo resenje.
Na kraju su mi u poliklnici rekli da mi je grlo takvo kakvo jeste jer imam hronicnu upalu nosa.
Sto se tice nosa probao sam sve moguce sprejeve, i uvek mi je zapusen.
MOLIM nekog da mi odgovori ovde, jer ja stvarno ne znam sta cu da radim vise. Imam osecaj knedle u grlu, nos mi je zapusen konstantno, i ne vidim bilo kakvo resenje.