rana ne zarasta 5 meseci!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
emilija2004
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm

rana ne zarasta 5 meseci!

Post od emilija2004 »

Operisala sam DCIS na dojci pre 5 meseci,uradjena je mastektomija i rekonstrukcija dojke silikonom i rekonstrukcija bradavice.Rana oko bradavice nikako da zasusi i zaraste.
Sta moze biti uzrok?
CRP krvi je OK,nema infekcije,patoloski nalazi posle operacije su OK.
Ali dosta sam promenila ishranu,izbacila crveno mesto,kafu,slatkise,smanjila so a uvela sam sojino mleko umesto kravljeg,integralni hleb,musli,voce,povrce.
Imam manjak D vitamina i Na,te pijem D vitamin,Ca i Selen.

Ali rana ne zarsta i strasno sam zabrinuta!!!!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: rana ne zarasta 5 meseci!

Post od aa_aca »

Када испробаш сва "решења" која ти велики стручњаци буду саветовали, сети се овога савета: стални магнет. И када ти буду говорили како магнети изазивају туморе и проблеме са срцем и крварења и помрачење Сунца и Месеца и када останеш без решења, сети се.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am

Post od Vokabular »

MUMIVET I MUMIEMAST zakon za rane:-)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Само да се разумемо, не мислим на оне магнетиће по накиту што деру кожу колико су скупи. Магнети који се користе у ове сврхе коштају око једног до два евра, по комаду. Могу да се купе на разним местима, где се ко снађе.
micici
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:31 pm

Post od micici »

Prosla sam to sa svojom bliskom clanicom porodice. Velika rana na slicnom mestu nije htela da zaraste vise od 4 meseca. Na kraju smo se obratili dr Kozarskom sa VMA koji je uradio heterptransplantaciju koze i rana je zarasla u roku od 10 dana.

Sta kaze Vas lekar, zasto rana ne zarasta?
Odgovori