Pozdrav,odlucio sam ovdje potraziti savjet,pomoc jer vec par godina ga ne dobijem zbog nestrucnosti doktora u mom gradu.
Radi se o tome da sam kao mali operisao treci krajnik i nakon toga pricam nazalno,to je trebalo prestati ali nikada nije evo sada imam 18 godina. I sekundu manje pricam nazalno ali i dalje dovoljno jako da to svako primjeti. To me nervira i zaista zelim se toga rijesiti. Kako,bilo koji savjet ili pomoc?
Nazalni govor nakon operacije krajnika
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 28, 2013 12:14 am
Re: Nazalni govor nakon operacije krajnika
Pozdrav Axio.Nemam ti nesto mnogo za reci sem ovoga da je moj sin koji ima 6 godine nedavno operisao sva tri krajnika i isto ako kao sto kazes da ti govoris nazalno on pricahipernazalno.Isli smo na kontrolu glasa pa su me ponovno narucili za mjesec i kazu mi da ako ostane tako posle 2 kontrole da ga moram vodoti logopedu na vjezbe i da mu ja kod kuce dajem da puse na slamku i da puse u svijece,jer on kada puse na usta vise mu zraka izlazi na nos nego usta,eto toliko od mene.Znaci da trebas da ides logopedu-defektologu na kontrolu i da ce te oni uputiti sta dalje.Nije to strasno samo moras da budes uporan.Sretno!