Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 28, 2009 10:41 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 2:38 pm
Postovi: 77
Lokacija: srbija
probala sam skuvala sam detetu taj luk u mleku sa medom.i za divno cudo prestao je da kaslje nocu,danju se jos uvek malo zakaslje ali manje.dajem mu dva puta na dan punu solju,mozda da mu dajem vise,ali dosta je.hoce da pije ali u mleku probala sam caj tj.u vodi nije hteo kaze bljak.nadam se da ce uskoro prestati skroz da kaslje.
jos jednom hvala Vam puno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 31, 2009 9:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 8:13 pm
Postovi: 10
Drago mi je sto mame preporucuju "domace' recepte, posto danjasni lekari ne izbegavaju antibiotike a nadam se da znaju da bi trebalo,a sto se tice injekcija kod dece :evil: uzas, na zapadu ne daju uoste nista muskularno deci, ako su antibiotici potebni ima toliko "jakih" sirupa i niko se ne traumira.
Najveci broj respiratornih infekcija kod dece(a i odraslih) je virusne etiologije, tj antibiotici nemaju svrhe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kasalj kod dece
PostPoslato: Sre Maj 29, 2013 6:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 11, 2013 11:58 pm
Postovi: 27
hannah982 je napisao:
Moje dete vec mesecima u nazad kaslje...prvo suv kasalj pa zatim nesto izmedju i na kraju trenutno iskasljava. inace ide u vrtic gde su naravno uvek svi slinavi i kasljucaju, Da li to ima veze sa tim ili dete treba ici na dalje provere. Isli smo kd lekara cak smo u jednom trenutku i snimili pluca ne bi li bili sigurni 100% da nema nicega, pa davali injekcije...ali uglavnom kasalj se konstantno javlja u malim i velikim naletima. NAjvise kaslje u toku noci i ujutru. ne spavamo u zagusljivoj prostoriji spavamo uglavnom u hladnjikavom da se ne bi isusivao vazduh...sve postujemo ali ipak kasalj se nastavlja. Sta mi predlazete?
zabrinuta mama


Draga mama, imam isti problem, i moj sin kaslje vec mesecima, tacnije od septembra prosle godine nije prosao jedan dan da ne kaslje. S obzirom da je proslo vec duze vreme, par godina od vaseg posta, nadam se da je vase dete poraslo, napredno i zdravo i da nema vise problema sa kasljem. Molim Vas da mi napisete da li je kasalj spontano prosao i sta ste radili, jer smo mi vec sve mogucnosti isprobali i vec smo postali ocajni. Hvala Vam puno, jos jedna zabrinuta mama


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kasalj kod dece
PostPoslato: Sre Maj 29, 2013 7:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm
Postovi: 532
Lokacija: Backa Palanka
To je tako u vrtiću I ja sa mojom devojčicom imam isti problem. Kad je u vrtiću kašlje jedino ako se uzme neki biljni sirup za kašalj I daje svo vreme dok je u vrtiću ne dođe do neke jače upale grla nego se provuče. Kašalj je u zimskim danima bio konstantan fluimucil, altiprim, jagorčevina I nastavljao se I onda kad je otoplilo je prestao da bi preko zime počeo ponovo oktobar I sezona virusa I onda obično nema ni vrtića nego baka servis.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kasalj kod dece
PostPoslato: Pet Maj 31, 2013 4:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 11, 2013 11:58 pm
Postovi: 27
Vi bar znate razlog. Moj sin ne ide u obdaniste, s obzirom da od septembra svakodnevno kaslje. Cuvam ga od kolektiva, jer ko zna kako bi bilo da je svakog dana u kontaktu sa drugom decom kliconosama. Jedan dan odemo u igraonicu, sutradan smo na decijoj klinici za plucne bolesti. Izrazita osetljivost respiratornih organa kod njega nas sprecava da imamo normalan drustveni zivot. Inace je on aktivan, drustven i veseo decak, dok ne pocne kasalj koji traje po nekoliko sati dnevno, a kada prestane sve se vraca u normalu i nema apsolutno nikakvih drugih simptoma.
Tako da kod vas nema razloga za zabrinutost, to je najnormalnije kod dece koja idu u kolektiv, u literaturi (kojoj verujem) pise da treba da steknu imunitet protiv 100 razlicitih uzrocnika, tako da ce mnogo puta biti prehladjena i slinava tokom detinjstva, ali sa pauzama, barem od nekoliko dana izmedju infekcija.

Srdacan pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 76 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: