Pitanje - Tisonove zlezde

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
zenezene
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 25, 2013 6:21 pm

Pitanje - Tisonove zlezde

Post od zenezene »

Dakle imam jedno pitanje pre nego sto odem kod lekara opste prakse za uput na urologiju. Listao sam i citao dosta o TS i znam da je nesto sasvim normalno da mnogi muskarci imaju i da nema razloga za panikom da nije nikakva a kamoli nesto prenosivo sto sam video da je neko negde izvalio. Primecivao sam ja to kod sebe i u ranijim godinama(sada imam 22) ali sad mi se cini kao da se povecao broj tih tacaka koje se tako nazivaju.Da predjem na stvar, posto imam sex odnose gde cu dodati ii oral gotovo svaki drugi dan nekad i tri do cetri dana vezano zavisi od situacije.

1. Da li mi zbog preterivanja glans gde su TS na rubu izgleda malo upaljeno?
2. Da li su se TS zbog preterivanja nadrazile pa su buknule malo vise?Jedna ili dve tacke malo su vise izrazene i kao da vise po malo a u erekciji izgledaju kao trn kad vam se zabode na prstu pa viri.
3. Da li je moguca povreda te tacke bele neka ili samo izritirano to mesto jer gde sam naveo da je upaljeno mesto nalazi se jedna tacka i kad je pretisnem ili diram ona boli i oko nje crveno da mi se ucini kao da je recnuta ogrebana i da ima krvi, mozda je ipak samo iritacija velika bila i potrebno je da neko vreme obustavim sve da se smiri?
4.Da li da prestanen to mesto da diram tj tu tacku i procice samo?
5.Ako je moguca povreda te tacke da li je to opasno?

Pre desetinu dana imao sam crvene tacke kao neke na glansu verovato su bile neke gljivice i cura je imala frku crvenilo, svrab, pa sekret i sad joj je sve proslo ali ce ipak kad i ja posetiti lekara neveznao sto je sve nestalo. Ja sam mazao 2x dnevno kansen i vidim da su se povukle da je sad glans cist.

Moje misljenje je da je preterivanje i iritacija i od grubljeg odnosa i preteranog i da ce se sve smiriti ako malo obustavim?

Pozdrav svima na forumu citam redovno bez obzira imao problem ili ne, sad sam odlucio da se registrujem.

Nisam naveo da mi je higijena na prvom mestu, cak i kad mokrim obavezno se perem a posle odnosa da ne pricam :)
Odgovori