Nos (Sinusi, alergija)

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Marija_z
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 12, 2013 4:40 pm

Nos (Sinusi, alergija)

Post od Marija_z »

Ako neko moze da mi pomogne, molim vas, jer je znam vise sta da radim :( Hvala u svakom slucaju.
Vec 5 godina ne mogu da disem. Koristim sprej za nos neprestano, i u toku leta, svaki dan, u bilo koje godisnje doba. Pre 3 godine sam isla kod doktora, to je trajalo nekih godinu dana, i videli su da sam alergicna na grinje, prasinu... Doktorka mi je nekih godinu dana davala tablete protiv alergije, iz pocetka mi je pomagalo, ali kasnije je sve manje i manje delovalo. Na kraju kad nije znala sta ce, posalje me na grudno, oni me posalju kod mog lekara, on opet kod doktorke i sve tako. Na kraju nisam nigde isla.
Pre oko dva meseca sam opet krenula, jer ne mogu da izdrzim , svaki dan ne mogu da disem uopste bez spreja. Doktor (sada drugi jer nisam htela kod iste opet), dao mi je opet lekove za alergiju (aerius, nasonex, polinol itd...), sto ne moze da mi pomogne bez spreja. Isla sam na rentgen, on mi kaze nije to nista sto je bilo na snimcima, posalje me na skener, pronadju mi neku cistu, doktor mi kaze da nije ni to nista strasno, i da tablete protiv alergije, i napravi pauzu mesec dana.
AlternativnaMedicina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 10, 2013 9:55 am

Re: Nos (Sinusi, alergija)

Post od AlternativnaMedicina »

Mene samo zanima kad si na moru kakvo ti je stanje sa sinusima? :wink:
Моћ ума!
Marija_z
Novi član
Novi član

Post od Marija_z »

Isto, ako mi verujete da i na plazi stavljam sprej.. Nista bolje, nikakve promene nisam primecivala.
AlternativnaMedicina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 10, 2013 9:55 am

Post od AlternativnaMedicina »

Ja onda stvarno ne znam šta Vam može pomoći. :o
Моћ ума!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Иди на анализу и лечење ЕПТА системом. Неке алергије могу трајно да се излече, а неке привремено. Терапија је потпуно нешкодљива. Пре тога можеш да пробаш јефтинију варијанту са хомеопатским лековима. Погледај код мене на сајту.
Marija_z
Novi član
Novi član

Post od Marija_z »

Pa jel epta sistem i homeopatski lekovi samo privatno ima, ili i u bolnicama, jel trebaju uputi neki ili...?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Колико ми је познато, може да се ради само приватно.

У међувремену можеш да пробаш са хомеопатским леком Полинол. Укратко сам га описао на мом сајту w w w . a c a . r s у здравственим саветима. Има га у неким апотекама.

Важно је да га правилно користиш. Он се НЕ гута. Постепено се растапа у устима испод језика и тек касније, после бар 10 минута, прогута. Пре и после лека треба избегавати храну и воду најмање пола сата. Нарочито смета кафа, дуван, мента.
Marija_z
Novi član
Novi član

Post od Marija_z »

Znam, taj lek mi je dao doktor, a i koristila sam pre.. Meni bilo koji od tih lekova, ne pomaze uopste ako uz sve to nemam neki sprej za nos. Nasonex mi pomaze, ali ako prodje 6 nedelja, ne smem da ga koristim i opet se vratim na Nasic, Olynth (sto znam da ne valja).
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Пробај са испирањем носа сланом водом. У неким апотекама могу да се купе специјални судови који се користе у ту намену. Вода се сипа у једну ноздрву, а из друге ноздрве излази.
Marija_z
Novi član
Novi član

Post od Marija_z »

Hvala vam, pokusacu to onda. Nasla sam i neke Marsin (Marica Stevic) kapi za sinuse, pokusacu da nadjem i njih pa da vidim hoce mi pomoci..
may hidnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 24, 2013 12:28 am

Post od may hidnik »

Mislim da nekom mogu pomoći, ja sam pa skoro celi zivot do pre nekih 6 meseci imala problema sa sinusima koji su mi stvarali probleme i sa upalom uva i izlecila sam ih pomocu veoma dobrih kapi od "ekstrakta divljeg krastavca", sreca je da se mogu naruciti na adresu preko jedne internet stranice "lecenje sinusa", ima i kontakt i cekaju se do 3 dana. Verujte mi na rec kapi su fantasticne i daleko efektivnije od svih sprejeva koje sam do sada koristila i sto je najvaznije na prirodnoj su bazi. Ja sam sad izlecena i nemam vise problema sa sinusima i doktor je bio iznenađen njihovim ucinkom. Eto ja se iskreno nadam da sam svojim iskustvom donekle nekom pomogla.

[url]https://www.facebook.com/lijecenje.sinusa[/url]
Odgovori