Učestalo mokrenje -kod dece

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Mikonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 10:01 am

Učestalo mokrenje -kod dece

Post od Mikonja »

Devojčica, 5 godina starosti, od utorka se javio problem mokrenja na 5 minuta. Rezultat urina:
Izgled slabo zamućen/žuta
Reakcija 6
Gustina 1.030
Eritrociti 1-2
Leukociti 20-25
Bakterije malo
Ostalo dosta sluzi.

Posle ovog rezultata dobijen AB Cefaleksin. Juče je stigao rezultat urine kulture, sterilan, nema bakterija. Posle 72 sata od početka terapije Cefaleksinom stanje se malo poboljšalo, može da izdrži da ne piški 30min, ali zna da zaređa opet na 5min. Noću ne ustaje da piški, izdrži celu noć.
UZ bubrega uredan.
Nema peckanja i bola kod mokranje.

Da li neko ima ideju šta bi moglo da bude. Pedijatar nas vrti u krug, nema ideju, u gradu nemamo dečijeg urologa a u DZ nisu baš otvoreni za davanje uputa za dečije klinike. Pedijatar čeka da prođe vikend, da vidi razvoj situacije, mada nema napretka u poslednjih 2 dana. Možda paničim unapred, ali njoj je već teško, pogotovu kad krene akcija odlaska u toalet na 5 min.

Ako neka ima ideju, savet, predlog, hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Učestalo mokrenje -kod dece

Post od aa_aca »

С обзиром на то да има мало бактерија у мокраћи а приличан број леукоцита и слузи, једино преостаје упала бубрега.

Оно шта ја могу да препоручим је доста чајева и за то бих се консултовао са стручњацима из Института "Јосиф Панчић" из Београда и код њих купио чај.

Осим тога, мислим да је веома пожељно да пије ацидофилно млеко које праве у Заводу за млекарство у Београду.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 27, 2013 7:10 pm

Re: Učestalo mokrenje -kod dece

Post od Dralee »

El pije dosta vode?

Inace i ja imam problem mada kod mene je redje,i kad se spremam negde da idem negde,moj nervni sistem krene u akciju pa iz vecea ne izlazim 5 min dok nisam siguran da nema vise da se izzmokri.Kod mene je to na nervnoj bazi doktori su mi preporucili psihijatra.

Nego kad mokri el ide neki mlaz ili nekad samo kap a nekad slabasan mlaz.
Odgovori