Povišen PSA i nakon operisane prostate

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
lil_steve
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 21, 2013 8:11 pm

Povišen PSA i nakon operisane prostate

Post od lil_steve »

Pozdrav.

Problem koji imam odnosi se na mog oca, koji sada ima 72 godine i on je u 2010., dakle pre tri godine operisao tumor prostate. Tumor je bio maligan, ali je srećom operacija izvršena u ranijem stadijumu kada nije bio zahvaćen toliko veliki procenat prostate i kada nije osećao nikakve tegobe, već mu je bio povišen PSA indeks, imao je vrednost iznad 8 (između 8 i 8,5).
Operisan je u okviru Kliničkog Centra Srbije od strane, koliko sam informisan, prilično kvalitetnog urologa, s tim što je rak navodno zahvatio i jedan deo mokraćne bešike.
Za taj problem je dobio neki lek od urologa (nemam kod sebe podatak kako se zvao lek) i rečeno mu je da će sve biti ok i od tada je išao na redovne kontrole na 6 meseci.
PSA indeks je nakon operacije imao vrednost 0.11 je i bio u granicama normale (granica je 3, koliko sam upućen) sve do januara ove godine, kada je počeo da raste sam od sebe.
Ta prva povišena vrednost u januaru iznosila je 3,5 ili 3,6 i urolog mu je tada rekao da verovatno ima upalu bešike, što tada jeste bilo moguće i dogovor je bio da dođe na kontrolu za par meseci.
Danas, problem je što je taj PSA porastao, tri godine nakon operacije, na vrednost 4,4 i želeo bih da zamolim nekoga odavde ko se u to razume da mi pojasni šta taj povišen indeks u praksi može da znači i da li nužno znači kancer ili ne, čisto da znam s čime se suočavamo. Sve što nalazim na internetu su neki ekstremni slučajevi ili priče o raku prostate, ali se ovakav primer nigde ne pominje.
Otac će svakako otići kod urologa do kraja nedelje, ali bi mi zaista značilo da imam makar neku informaciju pre toga.

Hvala unapred.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Povišen PSA i nakon operisane prostate

Post od vasa »

NECE TI NIKO NA FORUMU RECI _JESTE KANCER--to tesko i doktor ito dobar moze dok ne odradi analize.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Povišen PSA i nakon operisane prostate

Post od aa_aca »

Сасвим је нормална појава да се тумори враћају јер се званичном медицином врши погрешно лечење. Они су у томе упорни јер то доноси огроман профит фармакомафији. Због тога врше медијске манипулације и систематско заглупљивање лекара. Погледај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s писао о туморима и кандиди. На основу информација које сам прикупио у последње време, оно што ми делује као најефикаснији лек против тумора је петролеј. Има ту и витамина Б17, домаћег кефира, соде бикарбоне итд. На форуму имаш доста информација. Важно је да не губите време.
Odgovori