bol u kolenu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
MUFC17
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 19, 2013 2:16 pm

bol u kolenu

Post od MUFC17 »

pozz, imam problema sa kolenima pa sam hteo da se obratim vama posto vec 6 meseci idem kod lekara i nikako da mi bude bolje...
treniram odbojku, imam 18 godina i bolovi su poceli pre mozda 6-7 meseci ali su to bili blagi i podnosljivi bolovi ispod casice, posle treninga dodjem kuci stavim led i tako u krug, resio sam posle da odem na magnetnu rezonancu i otisao sam i rekli su mi da imam entezitis medijalnog retinakuluma i doktor je predlozio da radim artroskopiju da secne to valjda, nisam hteo odma da idem na operaciju, resio da se raspitam jos malo i da cujem sta ce ostali doktori reci, vecina njih su mi rekli da ne radim to, zato sto cu posle najverovatnije dobiti nestabilno koleno pa su preporucili da idem na banju na struje, ultrazvuk i bazen, idem vec 2 meseca na to i sve mi je gore i gore, dobio sam bolove i sa gornje leve strane, i stalno mi krcka levo koleno, s'tim sto mene kad krcne strasno boli, posto nigde nisam naisao coveka sa istim simptomima kao sto ja imam, resio sam da se obratim ovde pa ako vi mozete nekako da mi pomognete bio bih vam zahvalan...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: bol u kolenu

Post od aa_aca »

Како ниси нашао никога са истим симптомима? То је редовна последица преоптерећења колена.

Могу да ти препоручим да набавиш два неодијумска магнета и носиш их на коленима бар 20 сати свакодневно. Треба да ти буде боље за неких петнаестак дана. Прочитај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s писао о утицају сталног магнетног поља на организам.

Мислим да би ти највише одговарала два оваква магнета: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... g::47.html
MUFC17
Novi član
Novi član

Post od MUFC17 »

Pa nisam naisao na nekoga kome je dijagnostikovan entezitis medijalnog retinakuluma.
hvala vam na savetu, probacu sa tim pa vam javljam... :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немој да заборавиш да пошто стално тренираш одбојку мораћеш стално да носиш и магнете. Изгледа ти је мускулатура мало слабија или си претерао са спортом тако да ће се проблем опет јавити. Значи да ти не гине ношење магнета бар двадесет годиница. :D Али не брини јер ти магнети имају губитак магнетног поља од само 1% на сто година. :D
MUFC17
Novi član
Novi član

Post od MUFC17 »

pa u principu i muskulatura mi je slabija i preterao sam u sportu, a kad smo kod magneta, kako se nose, jel ima neki steznik koji se nosi sa njima ili....?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да ти кажем онако искрено, одбојка јесте елегантан спорт где нема макљаже, али ако си већ слабије мускулатуре обрати пажњу. Ако не можеш да ојачаш мускулатуру можда је боље да прекинеш са активним бављењем спортом. Не знам, само размишљам. Шта ти значи да се исповређујеш и ко зна шта још?

Не знам да ли је то код тебе случај, али постоје људи са слабијом инервацијом мишића обично због урођено сужених канала и отвора кроз које пролазе нерви. У тим случајевима, колико год билдовао и вежбао, мишићи не могу да порасту и ојачају.

Има да се купи разних магнета у стезницима али никада нисам имао прилике да их погледам из близине па ти ни један не могу препоручити. Колико ми је познато код њих се користе веома слаби магнети који дају веома споре ефекте, а понекад само козметичке у смислу смањења болова. Неки користе магнете како им је комшиница рекла и онда су им магнети криви што не делују. Додуше, и ја сам некоме комшија :D , што јес јес, али на људима је да просуђују коме веровати и како проверити. Слично је са оним магнетним накитом. Која је то обмана, страшно! Најбоља варијанта је да сам набавиш неколико јаких неодијумских магнета и учврстиш на ластиж или неки твој стезник.
Odgovori